Vilgain Grass-Fed Whey Protein – fűvel táplált tehenek tejéből, sztéviával édesítve, alacsony hőmérsékleten ultraszűrve
Vilgain Grass-Fed Whey Protein – fűvel táplált tehenek tejéből, sztéviával édesítve, alacsony hőmérsékleten ultraszűrve
Az első nagyszerű ízű, 100%-ban természetes eredetű fehérjepor mesterséges édesítőszerek nélkül
Valódi alapanyagokból készült prémium tejsavó koncentrátum, mindenféle extra értelmetlenség nélkül. Magas a nagyszerű fehérjetartalma, beleértve a BCAA‑kat is, amelyek támogatják az izomnövekedést és az izomfenntartást.
Az Egyesült Királyságban, zöld legelőkön szabadon tartott tehenek tejéből.
A termék alapját az év legalább 10 hónapjában legelőn tartott tehenek kiváló minőségű tejéből származó tejsavó képezi. Ennek eredményeképpen kedvezőbb zsírsavprofillal rendelkezik, mint az összetett takarmányt kapó tehenek teje, ami a kapott fehérje minőségében is tükröződik.
Az alacsony hőmérsékleten végzett ultraszűrés megőrzi a fehérjében lévő értékes fehérjefrakciókat. Ezek a ß-laktoglobulin és az α-laktoglobulin , amelyek erősítik az immunitást, valamint az immunglobulin G, amely védi a szervezetet a bakteriális és vírusos fertőzésekkel szemben. Végül, de nem utolsósorban ott van a Lactoferrin, amely javítja a vas felszívódását.
A szervezetedben maximálisan hasznosul
A tejsavófehérje olyan biológiai hasznosulással rendelkezik, mint a hús, ezáltal az emberi szervezet számára a hasznosulás szempontjából a csúcs. Kiválóan emészthető, és nagy arányban tartalmaz esszenciális aminosavakat, amelyek eleve a BCAA-k – az elágazó oldalláncú aminosavak részét képezik a leucinnal együtt. Ezek az aminosavak fontos építőelemei az izomnövelés és a regenerálódás stimulációjának.
Fehérjeminőség (DIAAS*) %
Marhahús
Tejsavófehérje‑koncentrátum
Szójafehérje‑izolátum
*A fehérje minőségének legkorszerűbb mutatója az esszenciális aminosavtartalom és a fehérje emészthetőség alapján. A >75%-os DIAAS értékkel rendelkező fehérjék kiváló minőségűnek, a >100%-os értékkel rendelkező fehérjék pedig kiváló fehérjeforrásoknak minősülnek a FAO szerint.
Természetes szín és íz
Szigorúan kerüljük a mesterséges aromákat és színezékeket, amelyek csak az íz manipulálására szolgálnak. Fehérjéink megőrzik a vanília, a kakaó, a fagyasztva szárított banán és eper, valamint más természetes összetevők autentikus ízét és színét.
Szukralóz helyett természetes édesítőszer a stevia levelekből
A stevia növény lehetővé teszi számunkra, hogy nagy értékű, szteviol-glikozidokat tartalmazó édesítőszert állítsunk elő. Ezek nincsenek hatással a vércukorszintre, 200-300-szor édesebbek a cukornál, és biztonságos, kalóriamentes édesítőszernek számítanak, amely ráadásul természetes eredetű.
Miért nem tartalmaz szukralózt a fehérjénk?
A szukralóz klór és szacharóz szintetikus vegyülete. Jelenleg ez a legszélesebb körben használt mesterséges édesítőszer. A közelmúltban azonban több olyan tanulmány is napvilágot látott, amelyek arra utalnak, hogy negatív hatással lehet az inzulinérzékenységre, a szövetek kevésbé érzékenyek rá, még az étrend-kiegészítők fogyasztói által általánosan bevett dózisokban is. A szukralóz másik lehetséges negatív hatása a mikrobiomban található bélbaktériumok mennyiségének és sokféleségének csökkentésére irányul, ami továbbra is bizonyítja az egészségünkre gyakorolt általános hatás jelentőségét.
✔️ Szteviol‑glikozidok | ❌ Szukralóz | |
Biztonság | Nincs hatással az inzulinrezisztenciára | Lehetséges negatív hatás az inzulinrezisztenciára |
Származási hely | Természetes eredetű | Szintetikus eredet |
Édesség | Közepes édesség | Nagyfokú édesség |
Mikrobiom | Nem ártalmas a mikrobiomra | Lehetséges negatív hatás a mikrobiomra |