Nagycsütörtökön csak zöld leves. Például ez a borsóleves, amely percek alatt elkészül. A hozzávalók mind meg lesznek otthon. Csak borsót kell készenlétben tartanod a fagyasztóban. Olyan íze van, mint a tejszínnek, pedig csak zöldséggel sűrítik. Ropogós krutonnal pedig a legjobb ízű!
1 adag tartalmaz
- 131 kcal
- 19,2 g szénhidrát
- 2,8 g zsír
- 5,1 g fehérje
6 adaghoz
- 900 g fagyasztott borsó
- 400 g burgonya
- 1 hagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 2 teáskanál olívaolaj
- 2 teáskanál ghí
- 2 kanál zöldséglevespor
- 2 l víz
- szárított fokhagyma
- lovage
- himalája só
- Vilgain bors
- piritós
- 6 kanál zabpehely
Elkészítés
-
A hagymát, a kockára vágott burgonyát és a borsót olívaolajon és ghee vajon megpároljuk. Ízesítsük szárított fokhagymával.
-
Ezután öntsd fel vízzel, adj hozzá egy evőkanál zöldséglevesport, és hagyd főni, amíg a burgonya megpuhul.
-
Turmixgépben turmixoljuk simára a levest.
-
Öntsük vissza a fazékba, sózzuk, borsozzuk, szórjunk bele néhány szárított szegfűszeget, adjuk hozzá a fokhagymát és a zabpelyhet.
-
Főzzuk a levest még 5 percig.
-
Krutonnal még finomabb. Ezért a pirítóst kockákra vágjuk, és ghí vajon megsütjük. Adhatunk hozzá szárított szegfűszeget is.
Kellemes húsvéti ünnepeket kívánunk!