Övek tornázáshoz

Termékek: 1
Rendezés
:
Alapértelmezett
Vilgain Súlyemelő öv ⁠–⁠ a test középső részének erősítése és a gerinc védelme, a maximális súlyemelés támogatása
Black
28
6 990 Ft

Az edzőövek típusai

  • A neoprén övet hasra gyakran keresik azok, akik szeretnének egy kicsit jobban megizzadni edzés közben – ezt bizonyítja a sok pozitív vélemény is. Nem szabad azonban elfelejteni, hogy a nagyobb izzadási sebesség nem jelent hatékonyabb fogyást, és ezeknek a segédeszközöknek a hatékonysága tudományosan nem bizonyított. Edzés közben segíthet a részleges feszesítésben és a légzésszabályozásban.
  • súlyemelő öv minden súlyemelő és haladóbb sportoló számára kötelező eszköz. A súlyemelő öv segít hatékonyan feszesíteni a törzset és jobb eredményeket elérni az olyan nehéz gyakorlatoknál, mint a guggolás vagy a súlyemelés. Ez a fitnesz övek legszélesebb körben használt típusa.
  • powerlifting öv a súlyemelő övvel azonos tulajdonságokkal rendelkezik. A súlyemelővel ellentétben azonban nincs kivágás a hasi területen, és teljes hosszában azonos szélességű.
  • A lánccal ellátott súlyzós öv a lengőkorongok felakasztására szolgáló lánccal a súly növelésére szolgál fekvőtámaszok vagy dipek során.

Az edzőöv előnyei

Az edzőövek (általában) nem a látványt szolgálják. Az övek előnye az, hogy:

  • segítenek hatékonyan feszesíteni a test középső részét,
  • támogatást nyújtanak a has- és hátizmoknak,
  • segítenek a testtartás korrigálásában,
  • segítenek megelőzni az olyan sérüléseket, mint a sérv, és
  • lehetővé teszik a gyakorlatok jobb végrehajtását.

Ezek a tulajdonságok teszik az edzőövet a jobb teljesítmény elérésének a remek eszközévé.

Hogyan válasszunk edzőövet?

A fitneszövek alapvető paramétere a méretük, amit a legjobb minden terméknél külön‑külön tanulmányozni. A rögzítés tekintetében három különböző típus közül választhatunk: tépőzár, csat (egyszerű vagy dupla) és karos csat. A tépőzár egy könnyen használható rögzítőelem, de idővel elhasználódhat és nehezebbé válhat a tartása. A csatok megbízhatóbb rögzítőelemek, amelyek jobban tartanak, de nehezebben oldódnak ki edzés után. Így a karos csattal ellátott fitneszöv a legjobbnak tekinthető.

Mikor használjunk fitneszövetet?

Ha súlyemelő vagy erőemelő övről beszélünk, akkor biztosan nem az egész edzés alatt. A súlyemelő öv viselése még olyan gyakorlatoknál is, ahol nincs rá szükség, feleslegesen fosztja meg a has és a hát természetes erősödésétől, amelyek viszont hozzászoknak a kívülről jövő támaszhoz. A fitneszövet csak akkor szabad használni, ha nehéz súlyokat emelünk. És miről lehet felismerni a nehézsúlyt? Amikor az ember csak 1–5 ismétlést tud elvégezni.

A deréköv megfelelő használata

Nem elég, ha egy edzőövet tekerünk a derekunkra, és várunk a csodára. Megfelelően kell tudni benne lélegezni, amiben segít az ún. erőlégzés, amivel a maximális erősítés érdekében szabályozni tudod a hasüregben uralkodó nyomást. Az edzés közbeni helyes légzés technikájának az elsajátítása után folytathatod a gyakorlatot az övvel, ami további külső támaszt nyújt a hasfalnak.

Ezenkívül a mi Vilgain Súlyemelő öv termékünket is kínáljuk,amelynek minimalista uniszex a dizájnja és kellemes az alapanyaga. Ha nehézsúlyra készülsz, akkor az edzőkesztyű, gurtnik vagy a magnézium a kézreis jól jöhetnek a számodra. 

Mutass többet Mutass kevesebbet