Borsófehérjék
A borsófehérje a legkeresettebb és legjobb minőségű növényi fehérjék közé tartozik. Körülbelül 80% fehérjét tartalmaz, valamint a vas, az arginin vagy a BCAA‑k bőséges forrása. A borsófehérje nem a szárított zöldborsóból, hanem a sárgaborsóból készül, ez okozza a bézs színét. Bár az összes esszenciális aminosavat tartalmazza, a metionin és a cisztein limitáló aminosavak kis mennyisége miatt a hasznosulása korlátozott.
Hiányosságai miatt fehérjekészítményekben gyakran keverik egyéb fehérjeforrásokkal – leggyakrabban rizzsel vagy kenderrel. Ezt az elvet alkalmazza a Vilgain Plant Based Protein is,ami a teljes aminosavspektrumot tartalmazza (az egyes forrásokból származó aminosavak kiegészítik egymást), ami jó hasznosulást biztosít.
A rosttartalmat csökkentő gyártási folyamat révén a borsófehérje nem okoz puffadást vagy felfújódást. A reggeli kásákba, smoothie‑kba, levesekbe, mártásokba vagy klasszikus fehérjeitalként is kiváló.