Garfield nagyon jól tudta, mi a jó. De a lusta macskát bizonyára nem érdekelte, hogy kedvenc eledele nem volt táplálkozásilag kiegyensúlyozott és egészséges.
Lehetséges egyáltalán úgy élvezni a tökéletes olasz ételt, hogy közben nem térünk el az egészséges életmódtól?
Hát persze! És nézd meg, milyen egyszerű!
1 adag tartalmaz
- 350 kcal
- 37 g szénhidrát
- 10 g zsír
- 28 g fehérje
Adag 6
- 1 kanál repceolaj
- 1 hagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 200 g sárgarépa
- 150 g zeller
- 500 g darált marhahús
- 400 g paradicsomkonzerv
- 500 ml marhahúsleves
- 2 kanál oregánó
- 2 kanál bazsalikom
- 250 ml kefir
- 250 g cottage sajt
- 30 g tönkölybúzaliszt
- 30 g 30% Eidam
- 1 szerecsendió
- 1 teáskanál só
- 110 g lasagne tészta
- 30 g 30% Eidam
- bazsalikom
Elkészítés
-
Először készítsük el a húslevest.
A hosszadalmas főzés helyett könnyen segíthetünk magunkon egy jó minőségű húsleveskockával.
-
A sárgarépát és a zellert durvára reszeljük.
-
Egy nagy fazékban, forró olajban hagyjuk megbarnulni az apróra vágott hagymát és fokhagymát. Ezután adjuk hozzá a reszelt sárgarépát és zellert, és pároljuk egy ideig. A zöldségeknek nem szabad megbarnulniuk.
-
Ezután adjuk hozzá a darált húst. Fakanállal összekeverjük, kisebb darabokra osztva hagyjuk dermedni.
-
Végül hozzá adjuk a paradicsomkonzervet, öntsük fel a húslevessel, és fűszerezzük sóval, borssal, oregánóval és szárított bazsalikommal. Fedjük le, és időnként megkeverve főzzük körülbelül 45 percig. Vedd le a fedőt, és főzd további 15 percig.
-
Közben készítsük el a béchamelt. Egyszerűen turmixoljuk simára az összes hozzávalót.
-
Melegítsük elő a sütőt 180 °C‑ra.
-
Kész a szósz? Készen állunk a rétegezésre!
A húskeverék felét terítsd el a tepsi alján (mi egy 22x16 cm‑es formát használtunk). Ezt követi a tészta és a besamel fele.
És most megismételjük az egészet – a húskeverék másik felét, a tésztát és a bésamel másik felét. A lasagne tetejét megszórjuk reszelt sajttal, és körülbelül egy órára az előmelegített sütőbe tesszük.
-
Mielőtt Garfield szerepébe bújnánk, ne felejtsük el lefotózni a lasagnét, és posztoljuk ki az Instagramra a #vilgaineceptek hashtaggel.