A levesek az ősz elengedhetetlen társai, Melegítenek, jóllakatnak és sok vitaminnal látják el a szervezetet. Ez a leves az édesburgonyának és a sárgarépának köszönhetően kellemesen édes, és a kókusztejjel együtt finoman egzotikus ízt kölcsönöz. Könnyen és gyorsan elkészíthető, és tökéletesen szolgál könnyedebb ebédként vagy vacsoraként a hűvös őszi napokon.
1 adag tartalmaz
- 244 kcal
- 29 g szénhidrát
- 13 g zsír
- 5 g fehérje
4 adaghoz
- 500 g édesburgonya
- 200 g sárgarépa
- 1 hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 10 g gyömbér
- 1 kanál ghí
- 1 kanál zöldséglevespor
- 3/4 l víz
- 200 ml kókusztej
- 1/2 teáskanál római kömény
- 1/2 teáskanál szárított koriander
- 1 teáskanál kurkuma
- 3 szegfűbors
- só
- bors
- gyógynövények
- friss chili
- kókusztej
- szezám
Elkészítés
-
A hagymát, a fokhagymát és a gyömbért apróra vágjuk, és egy lábasban megpirítjuk. ghí vajon.
-
Az édesburgonyát és a sárgarépát meghámozzuk és kockákra vágjuk. Hozzáadjuk a pirított hagymához.
-
Adjuk hozzá a köményt, a szárított koriandert és a kurkumát. Pároljuk körülbelül 3 percig.
-
Az egész keveréket forró vízzel felöntjük, hozzáadjuk a fűszereket és egy kanál zöldségleves keveréket.
-
Főzzük, amíg a sárgarépa és az édesburgonya megpuhul (kb. 20 perc).
-
Ezután vegyük le az edényt a tűzről, vegyük ki a fűszerszemeket, és turmixoljuk botmixerrel simára a levest.
-
Az összeturmixolt levest visszatesszük a tűzhelyre, és felöntjük kókusztejjel.
-
Tálaljuk a levest apróra vágott fűszernövényekkel, szezámmaggal és chilivel ízlés szerint.