A termékek elfogytak. Bővebb tájékoztatásért kérlek, lépj kapcsolatba az ügyfélszolgálattal.

Tökmagból származó fehérjék
A tökmagfehérje a kevésbé elterjedt, mégis kiváló minőségű növényi fehérjék közé tartozik. A 100 grammonként 65% fehérjén kívül jó magnézium-, mangán-, vas-, E‑vitamin- és jótékony zsírforrás is. A fehérjét a tökmag préselésével állítják elő, ami során a tökmagolajat elválasztják. A visszamaradt keveréket ezután finom, világosbarna porrá őrlik.
Bár a tökmagfehérje tartalmazza az összes esszenciális aminosavat, a lizin és treonin alacsony tartalma erősen korlátozza a felhasználhatóságát. A fehérjés étrend‑kiegészítőkben gyakran borsó- vagy rizsfehérjével keverve található.
A tökmagfehérje klasszikus fehérjeitalként, reggeli kásákba vagy smoothie‑kba keverve használható. Levesekben vagy mártásokban is érvényesül.