Ropogós, szaftos és tele jó összetevőkkel? A ropogós almás táskácskák pontosan ilyenek. Tökéletes nassolnivaló vagy desszert egy váratlan látogató számára. Ha egyszer megkóstolod őket, minden nap az asztalra kerülnek.
Lássunk hozzá! :)
1 adag tartalmaz
- 347 kcal
- 50 g szénhidrát
- 11 g zsír
- 10 g fehérje
Elkészítés
-
Az almát vágd kockákra. Melegíts fel 1 evőkanál ghee vajat egy serpenyőben, add hozzá a kockára vágott almát, szórd meg datolyacukorral, fahéjjal, és közepes lángon kb. 1 percig óvatosan pirítsd. Ezután add hozzá a citromlevet, öntsd fel 50 ml vízzel, és fedd le.
-
Párold 8 percig, időnként megkeverve. Közben a kukoricakeményítőt keverd fel a maradék vízzel, add az almás keverékhez, és keverd addig, amíg a keverék besűrűsödik. Ezután vedd le a tűzről, és hagyd kihűlni.
-
Töltsd meg a tortillát egy evőkanál túróval és ugyanannyi almás keverékkel. Tekerd fel, és 175 °C‑on sütőben vagy forrólevegős sütőben süsd ropogósra.
-
Sütés után kend meg a tortillákat olvasztott vajjal, majd forgasd meg őket a fahéjas cukorkeverékben. Ideális esetben még melegen tálald.