Ezt az amerikai klasszikust átalakítottuk egy fitt verzióvá, és jelentős mennyiségű kalóriát csökkentettünk belőle. Különösen az alma és a fahéj nagyszerű őszi kombinációjával fog elvarázsolni.
1 adag tartalmaz
- 231 kcal
- 26,9 g szénhidrát
- 10 g zsír
- 5,1 g fehérje
Adag 8
- 160 g tönkölybúzaliszt
- 70 g kókuszliszt
- 60 g xilit
- 80 g vaj
- 110 ml víz
Elkészítés
-
Egy tálban keverjük össze a lisztet, az édesítőszert, a vajat és a vizet. Készítsünk egy keményebb tésztát, ami összetart.
-
Osszd fel egy nagyobb és egy kisebb részre. A nagyobbik résszel töltsd meg a forma alját és szélét.
-
Keverd össze a felszeletelt almát a citromlével, a vaníliás cukorral, az édesítőszerrel, a kukoricakeményítővel és a fahéjjal. A szerecsendió nem kötelező, de nagyon ajánljuk.
-
Töltsük meg a formát almával, és tegyük rá a tészta második, felszeletelt részét. Ez is próbára teszi a türelmünket:) A tetejét kenjük meg felvert tojással, és 170 fokon süssük kb. 37 percig.
-
Jó étvágyat.