Ez a mákos torta a bizonyíték arra, hogy egy csipetnyi liszt nélkül is lehet csodálatos desszerteket varázsolni. Ha úgy döntesz, hogy kipróbálod, egy mákos töltelékkel teli nedves tészta és gazdag túrós krém vár majd téged a tányéron. A mák nemcsak nagyon finom, de egészséges, hasznos zsírokat és kalciumot tartalmaz. Valójában 12‑szer több kalciumot tartalmaz, mint a tej. A receptben egy 18 cm átmérőjű formát használtunk.
1 adag tartalmaz
- 250 kcal
- 6,1 g szénhidrát
- 18,4 g zsír
- 12,4 g fehérje
Adagra 12
- 280 g mák
- 4 tojásfehérje
- 4 tojássárgája
- 45 g méz
- 80 g xilit
- 100 g kókuszolaj
- 80 g zsírszegény görög joghurt
- 1 teáskanál sütőpor
- 100 g Vilgain szilva krém
Elkészítés
-
A tojásfehérjét egy kis tálban verjük kemény habbá egy csipet sóval. Egy nagyobb tálban a tojássárgáját a mézzel és az édesítővel habosra verjük. Fokozatosan öntsük bele az olvasztott vajat vagy kókuszolajat, és keverjük bele a joghurtot.
-
Keverd az őrölt mákot és a sütőport a tojássárgájába, majd óvatosan forgasd bele a tojásfehérjehabot.
-
Öntsd a tésztát egy sütőpapírral bélelt kerek formába. Süsd 160 fokon 35‑40 percig.
-
Kihűlés után a tortát félbe vágjuk és mindkét felét megkenjük lekvárral, és megtöltjük a túrókrém felével. A másik felével megkenjük a torta tetejét és oldalát (amibe egy kis egész mákot is keverhetünk). Néhány órára, akár egy éjszakára is a hűtőben állni hagyjuk.
-
A tortát 12 darabra vágjuk. Mielőtt bele kanalaznál, ne felejtsd el dokumentálni az eredményt, és posztold ki az Instagramra a @vilgainreceptek hastaggel.