Egészséges nassolnivalókból sosem lehet elég, ezért úgy döntöttünk, hogy felfrissítjük kedvenc nassolnivalónkat. A Lidl népszerű túró rúdjai inspiráltak minket, amelyek igen táplálóak. Elvettük a kalóriákat és a zsírt, és dobtunk bele némi extra fehérjét. Az eredmény egy ízletes, friss málnával és ropogós csokoládéval készült snack lett, amihez mindig vissza fogsz térni. Nos, nézd meg magad!
1 adag tartalma
- 166 kcal
- 7 g szénhidrát
- 8 g zsír
- 16 g fehérje
10 adag
- 1 kiszerelés félzsíros túró
- 60 g pisztáciás fehérjepor
- 1 kanál pisztáciakrém
- stevia cseppek
- 50 g étcsokoládé
- teáskanál kókuszolaj
- 1 kiszerelés félzsíros túró
- 60 g epres fehérje
- epres stevia cseppek
- 10 g fagyasztva szárított eper
- 50 g Vilgain fehér csokoládé
- teáskanál kókuszolaj
Elkészítés
-
Először elkészítjük a zselatint az utasítás szerint. Egy tálban összekeverjük a túrót az édesítőszerrel, a fehérjével és a cukorral. A cukor teljesen elhagyható, és helyettesíthető édesítőszerrel.
-
Hozzáadjuk és jól bekeverjük a zselatinkeveréket. Ha csomók képződnek, az nem baj. Botmixerrel is összeturmixolhatjuk őket.
-
Előkészítünk egy kisebb méretű tepsit, amely elfér a fagyasztóban, a 20x20 cm‑es méret megfelelő. Kibéleljük sütőpapírral, az aljára morzsoljuk a fagyasztva szárított málnát, és befedjük a pudinggal. A keveréket fagyasztóba rakjuk, hogy fél órán át dermedjen.
. -
A csokoládét két teáskanál kókuszolajjal vízfürdőben felolvasztjuk, majd a megszilárdult keveréket kivesszük, és rudakra vágjuk. A rudakat rozsdamentes acélrácsra helyezzük, alá helyezünk egy sütőlapot, ráöntjük a csokoládét, és hagyjuk megdermedni.
A másik lehetőség, hogy felnyársaljuk a rudakat, és belemártjuk a csokoládéba.
-
A szeleteket hűtőben tároljuk, és ideális esetben két napon belül fogyasszuk el. Le is fagyasztható. Ebben az esetben hagyjuk őket szobahőmérsékleten felolvadni egy órán át, mielőtt megennénk őket.
-
Szóval jó étvágyat!









