Ez a sajttorta szinte olyan, mintha egy kávézóból származna. Majdnem. Megspórolsz vele néhány kalóriát, egészségesebb és mégis olyan finom. Ebben az esetben a túró és az eritritol rengeteg kalóriát spórol meg.
Szóval próbáld ki te is, és ne felejtsd el megosztani velünk a fotót.
Elkészítés
-
Egy tálban keverjük össze a sajttortaalap hozzávalóit. Ragadós masszát fog képezni, de dolgozhatsz vele, ha az ujjaidat vízbe mártod. Nyomkodjuk a tésztát egy sütőpapírral bélelt tepsi aljába. Tegyük a tésztát 170 fokra előmelegített sütőbe. 10 perc elég lesz.
-
Közben készítse el a krémet. Egy nagy tálban keverjük össze a túrót, a tojásokat, a citromlevet és a citromhéjat. Ízesítsük édesítőporral. Végül adjuk hozzá a mákot, és keverjük össze.
-
Öntsd a keveréket az elősütött alapra, és süsse meg. Ez 50‑60 percig tart. Sütés után a sajttorta felszínének enyhén meg kell barnulnia, a közepének pedig meg kell remegnie. Ne aggódjon, ettől még meg fog szilárdulni.
-
A felületet zselatinréteggel és gyümölcsökkel lehet díszíteni. A sajttortát hagyjuk teljesen kihűlni, majd a hűtőszekrényben megdermedni. Ideális esetben egy éjszakán át.