Csirke pirogi dió morzsával

45 perc
Kommentek
Csirke pirogi dió morzsával

Ismered a pirogitt? Közép‑európai eredetű kovásztalan gombócok, amelyek sajátos formával rendelkeznek.

A pirogi készülhet édesen vagy sósan. Mi a sós változatot választottuk - csirkés keverékkel töltve és mandulamorzsával körítve.

A recepthez felhasznált összetevők beszerzése

1 adag tartalmaz

  • 543 kcal
  • 37 g szénhidrát
  • 30 g zsír
  • 28 g fehérje

Adag 3

A tésztához:
  • 100 g sima liszt
  • 40 g rétes liszt
  • 1 tojás
  • 2 kanál savanyú tejföl
  • 30 g ghí
  • 1 teáskanál
Töltelék:
A tetején:
  • 20 g szalonna
  • 150 g savanyú tejföl
  • 1 csipet mandula
  • 1 csipet újhagyma

Elkészítés

  1. Csirke pirogi dió morzsávalElőször is készítsük el a tésztát. Alaposan összegyúrjuk a sima lisztet, a durva lisztet, a megpuhított vajat, a szobahőmérsékletű tojást, 2 evőkanál tejfölt és egy teáskanál sót. Csomagoljuk a tésztát fóliába, és hagyjuk pihenni a hűtőben legalább egy órát.

  2. Közben elkészítjük a hústölteléket. A húst húsdarálóban daráld meg. Ezután egy serpenyőben felforrósítunk egy kanál ghit, hozzáadjuk az apróra vágott újhagymát, a darált húst és a fűszereket. Addig pirítjuk, amíg a hús elkészül.

  3. Nyújtsd ki a tésztát, és vágj ki több azonos méretű kört. Ezután töltsük meg a húskeverékkel, és ha nincs formánk, akkor a masszát tekerjük be, és villával nyomkodjuk meg a széleit.Csirke pirogi dió morzsával

  4. A gombócokat forrásban lévő sós vízben körülbelül 5 percig főzzük. Ízlés szerint mindkét oldalukat átsütheted egy kanál ghee‑n.

  5. Tejföllel, sült szalonnával, újhagymával és mandula morzsával tálaljuk.Csirke pirogi dió morzsával

A receptben használt termékek

__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
Csirkemell édes-savanyú mártásban

Csirkemell édes-savanyú mártásban

A nagyi fitnesz szakácskönyvéből: túrógombóc eperrel

A nagyi fitnesz szakácskönyvéből: túrógombóc eperrel

Ferrero Rocher gombócok

Ferrero Rocher gombócok

Szilvás gombócok túrós tésztából

Szilvás gombócok túrós tésztából

Fit cukkini és sárgarépa tócsni fokhagymás mártással

Fit cukkini és sárgarépa tócsni fokhagymás mártással

Csirke quesadilla cheddarral fajitas stílusban

Csirke quesadilla cheddarral fajitas stílusban

Házi készítésű csirkefalatkák kukoricapehelyben

Házi készítésű csirkefalatkák kukoricapehelyben

Avokádós spagetti

Avokádós spagetti

Egészséges tésztasaláta fehér joghurttal és tojással

Egészséges tésztasaláta fehér joghurttal és tojással

Egészséges tojáskrém

Egészséges tojáskrém

Gnocchi csirkével és pestóval egy serpenyőből

Gnocchi csirkével és pestóval egy serpenyőből

Igazi olasz lasagne egészséges bundában

Igazi olasz lasagne egészséges bundában

Sajtpuffancs: lágy túrós talkedli

Sajtpuffancs: lágy túrós talkedli

Gyors csirkepaprikás

Gyors csirkepaprikás

Penne lazaccal

Penne lazaccal