Mexikói konyha 🇲🇽

Rendezés
:
Legújabb
Csirke quesadilla cheddarral fajitas stílusban

Csirke quesadilla cheddarral fajitas stílusban

30 perc
2
Házi készítésű tortilla nachos két mártogatóssal

Házi készítésű tortilla nachos két mártogatóssal

15 perc

A mexikói konyha jellemzői

Amexikói konyha hosszú múltra tekint vissza, amely több ezer évre nyúlik vissza, egészen az úgynevezett Mezoamerika őslakosaiig. A konyha alapja mindig is a kukorica, a zöldségek (paradicsom, különböző babfajták és paprika), valamint a gyümölcsök közül az avokádó volt. A gyarmatosítás során a hagyományos ételeket például búzával, rizzsel, marhahússal, sertéshússal és sajttal gazdagították.

A legtöbb étel alapja a tortilla, a kukorica- vagy búzapalacsinta, amelyből taco (kisebb töltött tortilla), burrito (töltött, becsomagolt tortilla, amelyet általában sütnek), quesadilla (összehajtogatott, sajttal töltött tortilla) vagy nachos (háromszögletű tortillachips) készül.

A szószok, amelyeknek a salsa elnevezése gyakori, egy másik tipikus elem. A szószok alapja általában zöldség, de a gyümölcsök sem képeznek kivételt, általában chilivel és más fűszernövényekkel kiegészítve, hogy jellegzetes ízt adjanak. A salsát ételek ízesítésére vagy mártogatósként használják. A legismertebb mexikói szószok közé tartozik a salsa roja (csípős piros szósz), a salsa verde (enyhébb zöld szósz), a guacamole (avokádószósz) és a pico de gallo (finomra vágott paradicsomból és hagymából készült szósz/saláta).

A mexikói konyha a színek és ízek sokszínűsége miatt népszerű. Választhat a tipikus mexikói ételek receptjei, valamint a mexikói konyha által inspirált ételek közül. A legnépszerűbb receptek közé tartozik a marhahús chili con carne, a csirke quesadilla cheddarral, a házi készítésű tortilla chips vagy a mexikói marhahúsleves.