Ragad a szád a lekváros fánkoktól? Azok voltak azok az idők, mi? És mivel nekünk is hiányoztak, ezért egy egészségesebb változat felé fordultunk. És ezúttal a PB & Jelly halhatatlan kombinációjával töltöttük meg őket.
Majdnem olyanok, mint a nagyié, csak egy kicsit kevésbé kalóriadúsak, de még mindig nagyon finomak. Nem hiszed el? Akkor gyere és kóstold meg őket.
1 adag tartalmaz
- 245 kcal
- 31 g szénhidrát
- 11 g zsír
- 7 g fehérje
Adag 9
- 100 g teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
- 200 g sima liszt
- 60 g kókuszcukor
- 1 szárított élesztő
- csipet só
- 1/2 teáskanál őrölt vanília
- 60 g ghí
- 150 ml tej
- 2 tojássárgája
Elkészítés
-
A tejet egy serpenyőben felforrósítjuk, hogy langyos legyen. Ugyanezt tesszük a ghí vajjal is. Hagyjd feloldódni és tedd félre.
-
Egy tálban keverjük össze a lisztet, a száraz élesztőt, a cukrot, egy csipetnyi sót és az őrölt vaníliát. Adjuk a kihűlt olvasztott vajat és a tejet a tojássárgájával együtt a száraz keverékhez, és gyúrjuk sima, rugalmas tésztává. A kész tésztát legalább 30 percig hagyjuk kelni.
-
Lisztezett felületen nyújtsuk ki a tésztát kb. 1,5 cm vastagságú lappá. Egy pohár segítségével köröket szúrunk ki, amiket sütőpapírral bélelt tepsire helyezünk. A felvágott fánkokat törlő alatt még 15 percig kelesztjük.
-
Miután megkeltek, 175 °C‑on kb. 15 perc alatt aranybarnára sütjük a fánkokat.
-
A megsült fánkokat megkenjük olvasztott vajjal és megforgatjuk kókuszcukorban.
-
Készítsünk elő 2 díszítőzacskót. Egy az egyiket mogyoróvajjal, a másikat málnalekvárral. A pogácsaszaggató ellentétes végével készíts mély bemélyedést minden fánk oldalába. A mélyedéseket félig mogyoróvajjal, félig málnalekvárral töltsük meg.
-
Ezután azonnal tálalhatjuk a fánkokat. Frissen a legjobb ízűek.
Jó étvágyat!