A lencse nem csak újévi étel lehet, és nem is kell savanyúnak lennie! A barna lencse ideális salátákhoz - nem sül túl, kicsi és ropogós. Ráadásul tele van fehérjével, és ez különösen jól jön egy húsmentes ételben. :)
1 adag tartalmaz
- 386 kcal
- 40,5 g szénhidrát
- 14,5 g zsír
- 41 g fehérje
Adag 2
- 200 g barna lencse
- 200 g sárgarépa
- 100 g bébispenót
- 100 g mozzarella
- 1/2 vöröshagyma
- 5 ml olívaolaj
- 1 teáskanál darált paprika
- 1/2 teáskanál chili
- só
- 10 g teljes zsírtartalmú mustár
- 5 ml olívaolaj
- 5 g méz
- 1 teáskanál citromlé
- himalájai só
Elkészítés
-
Melegítsük elő a sütőt 200 °C‑ra. A sárgarépát karikákra vágjuk, megöntjük olívaolajjal, hozzáadjuk az őrölt paprikát, a chillit, sót és borsot. Összekeverjük, hogy a sárgarépát egyenletesen vonjuk be a fűszerekkel. Tegyük sütőpapírra, és süssük 20‑30 percig. A sütés felénél adjuk hozzá az apróra vágott lilahagymát.
-
Ha nem akarjuk a lencsét egy éjszakán át áztatni, majd néhány órán át főzni, az előfőzött alternatívát választjuk, amelyik azonnal fogyasztható.
-
Az öntet elkészítéséhez összekeverjük az összes hozzávalót. Ízlés szerint sóval és borssal fűszerezzük.
-
A főtt lencsét bekeverjük a bébispenóttal és a tépett mozzarellával. Sült zöldségekkel tálaljuk, és ráöntsük az öntetet.
-
Jó étvágyat!