- Tejsavófehérje (142)
- Vitaminok és ásványi anyagok (1)
- Édes és sós nasik (162)
- Étrend-kiegészítők nők számára (3)
- Növényi fehérjeporok / vegán fehérjeporok (13)
- Tejsavófehérje (142)
- Vitaminok és ásványi anyagok (1)
- Édes és sós nasik (162)
- Étrend-kiegészítők nők számára (3)
- Növényi fehérjeporok / vegán fehérjeporok (13)
- Diófélék és aszalt gyümölcsök (3)
- Édesítők és ízesítők (3)
- Magvajak (4)
- Konzervek (21)
- Köretek és pékáruk (17)
- Ízületi táplálás (19)
- Pelyhek (19)
- Sportitalok (5)
- Fehérje szeletek és nasik (112)
- Sütés és főzés (37)
- Anabolizátorok és stimulánsok (4)
- Gainerek és szénhidrátok (13)
- Zsírégetők (1)
- Többkomponensű fehérjék (14)
- Kazein fehérjék / éjszakai fehérjék (8)
- Italok (4)
- Aminosavak (6)
- Tojásfehérjék (1)
- AllNutrition (8)
- Amix (19)
- Barebells (13)
- BioTech USA (31)
- BSN (3)
- Kevin Levrone Signature Series (2)
- Lenny & Larry's (2)
- Mars (16)
- Mutant (2)
- Myprotein (20)
- Nutrend (44)
- Nutriversum (12)
- Optimum nutrition (6)
- Pure Gold Protein (7)
- Reflex Nutrition (12)
- SciTec Nutrition (5)
- Universal Nutrition (1)
- Vilgain (276)
Magas fehérjetartalmú élelmiszerek
Az 1924/2006/EK rendelet szerint a magas fehérjetartalmú élelmiszerek azok az élelmiszerek, amelyek energiaértékének legalább 20%-át fehérje teszi ki.
A fehérje azonban nem csak mennyiségről, hanem minőségről is szól, amit az emberi szervezet működéséhez nélkülözhetetlen esszenciális aminosavak alapján lehet meghatározni, amelyeket élelmiszer formájában kell fogyasztani.
Állati fehérjék
Az állati eredetű fehérjéket általában jobb fehérjeforrásnak tartják az esszenciális aminosavak komplex spektruma miatt. A legmagasabb fehérjetartalmú állati források a következők:
- sovány húsok(marhahús, sertéshús, pulyka, csirke)
- halak és tenger gyümölcsei(tonhal, lazac, szardínia, tőkehal)
- szárított hús
- tojásfehérje
- sajtok (parmezán, cheddar, sajt)
- fehérjék (tej, tejsavó, kazein)
növényi fehérjék
A növényi eredetű fehérjéket az esszenciális aminosavak hiányos spektruma miatt alacsonyabb minőség jellemzi, és az állati fehérjékhez képest alacsonyabb a hasznosulásuk. Az egyik legegyszerűbb megoldás a növényi fehérjék helyes kombinálása vagy nagyobb mennyiségben történő fogyasztása. A magas fehérjetartalmú növényi élelmiszerek a következők:
- magvak(tökmag, szezámmag, chia)
- hüvelyesek(földimogyoró, csicseriborsó, borsó, lencse)
- diófélék(mandula, pisztácia)
- növényi fehérjék
- szójatermékek: tempeh, tofu, seitan