Próbáld ki egyszer a banánkenyér helyett a répakenyeret. Meg fogsz lepődni, milyen hihetetlenül nedves, friss és egyszerűen finom. A tejszínnel együtt tökéletes kombinációt alkotnak, amit édességként is élvezhetsz, de nyugodtan nassolhatsz a kávéd mellé.
1 adag tartalmaz
- 103 kcal
- 10,5 g szénhidrát
- 4,3 g zsír
- 7,3 g fehérje
Adag 15
- 100 g teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
- 80 g zabpehely
- 50 g xilit
- 50 g repceolaj
- 200 g sárgarépa
- 100 g almapüré
- 15 g fehérje fahéjas tekercs
- 30 g dió
- 2 tojás
- 1 teáskanál mézeskalács fűszer
- 1/2 teáskanál fahéj
- 1 teáskanál sütőpor
- csipet só
- 250 g zsírszegény görög joghurt
- 100 g ricotta
- 15 g fehérje fahéjas tekercs
- 10 g cikória szirup
- dió
- fahéj
Elkészítés
-
Egy tálban keverd össze a száraz hozzávalókat - liszt, zabkeverék, sütőpor, fahéj, fehérje, apróra vágott dió, mézeskalácsfűszer és só.
Reszeljük finomra a sárgarépát. Béleljünk ki egy kenyérsütőformát sütőpapírral, és melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
-
A tojásokat verjük fel a xilittel, majd adjuk hozzá az olajat és az almapürét. Ehhez a keverékhez adagokban hozzáadjuk a száraz keveréket, majd a reszelt sárgarépát, és egységes, félig folyékony tésztát formálunk, amelyet a formába öntünk, és kb. 50‑60 percig sütjük. Ha megsült, kivesszük a formából, és hagyjuk teljesen kihűlni.
-
Utána pedig nekiláthatunk a krémnek. Keverjük össze az összes hozzávalót, kenjük a kihűlt szendvicsre, és szórjuk meg dióval. Tegyük a kenyeret néhány percre a hűtőbe, hogy a krém megdermedjen, és tálaljuk.
-
Jó étvágyat!