Vilgain Liofilizált áfonya – gazdag íz és aroma, kíméletesen fagyasztva szárítva, magas rosttartalommal
Vilgain Liofilizált áfonya – gazdag íz és aroma, kíméletesen fagyasztva szárítva, magas rosttartalommal
Vilgain Liofilizált Áfonya - illatos, ízletes, vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag áfonya
Élvezd a (majdnem) friss áfonyát még szezonon kívül is. A fagyasztva szárított áfonya egész évben olyan ízű, mint az éppen most érett áfonya. Bármilyen édes ételt vagy desszertet feldobhatnak mind ízükkel, mind pedig rengeteg vitaminnal, amelyek a fagyasztva szárítás (liofilizálás) során nem pusztulnak el.
A gyorsfagyasztás megőrzi az aromát, az ízt, valamint a vitamin- és ásványianyag‑tartalmat
Hogyan működik valójában a fagyasztva szárítás? Az áfonyát vagy más gyümölcsöket (akár zöldségeket is) mélyfagyasztásnak vetik alá, majd vákuumban lassan szárítják, hogy a vizet teljesen eltávolítsák. Ezáltal a gyümölcs visszanyeri jellegzetes könnyedségét, és megőrzi színét, aromáját és ízét. Ezenkívül a gyümölcs tele van vitaminokkal, amelyek úgy maradnak meg, mintha frissek lennének, mivel a hő nem hat rá. Az áfonyát nemcsak jellegzetes ízvilágáért, hanem magas C‑vitamin-, rost- és egyéb jótékony hatású anyagtartalma miatt is értékelik, mint például a flavonoidok és az antociánok, amelyek az egészségre kedvező antioxidánsok.
Zabkásák, joghurtok, müzlik feldobása, desszertek díszítése vagy friss gyümölcsök helyettesítése? A Lyo fruit mindenre képes!
A fagyasztva szárított gyümölcsöt bárhol felhasználhatod, ahol friss gyümölcsre van szükség. Használhatod zabkása, joghurt, tejes müzli vagy turmixok díszítésére és ízesítésére. A cukrászok körében is nagyon népszerű, mivel a desszertek díszítését egyszerűvé és hatékonnyá teszi. Az áfonyát egészben vagy az ujjaid között összetörve használhatod fel, hogy a tökéletes szárításnak köszönhetően finom áfonyaport kapjon. A fagyasztva szárított gyümölcsnek van még egy tökéletes tulajdonsága - ha vízbe áztatjuk, visszaduzzad, visszanyeri eredeti méretét és állagát, és megkülönböztethetetlen lesz a klasszikus friss gyümölcstől.
Vilgain Liofilizált Áfonya pontokban:
- fagyasztva szárított áfonya
- megőrzi színét, illatát és ízét
- vitaminokat és ásványi anyagokat tartalmaz
- zabkásák, joghurtok, müzlik vagy turmixok ízesítésére
- klasszikus friss gyümölcsként is felhasználható
Összetevők
Fagyasztva szárított egész áfonya(Vaccinium Myrtilius) 100%.
Származási ország.
Azallergének a termék összetevői között félkövér betűvel vannak jelölve.
Kalóriatáblázatok
100 g | 50 g | |
Energiaérték | 1557 kJ / 372 kcal | 779 kJ / 186 kcal |
Zsírok | 2,1 g | 1,1 g |
- ebből telített zsírsavak | 0,2 g | 0,1 g |
Szénhidrátok | 76 g | 38 g |
- ebből cukrok | 62 g | 31 g |
Fehérje | 4,6 g | 2,3 g |
Só | 0,02 g | 0,01 g |
Figyelmeztetés
- Élelmiszer
- Szobahőmérsékleten, szárazon, közvetlen napfénytől védve tárolandó.
- Vilgain s.r.o., Smetanova 1022/19, 602 00 Brno, ID 29269555.