Egy olyan klasszikus recept, mint a banánkenyér, biztosan nem hiányozhat egyetlen jó receptgyűjteményből sem. Ha még nincs meg a tiédben, kérd kölcsön a miénket, és biztos, hogy királyul fog kinézni benne.
1 adag tartalmaz
- 194 kcal
- 18 g szénhidrát
- 10 g zsír
- 8 g fehérje
Adag 15
- 200 g zabpehely
- 50 g vaníliafehérje
- 1 csomag sütőpor
- 2 teáskanál fahéj
- 50 g Datolya
- 50 g földimogyoró
- 4 banán
- 200 ml tej
- 50 g kókuszolaj
- 100 g mogyoróvaj
- 20 g étcsokoládé
Elkészítés
-
Először keverjük össze az összes száraz hozzávalót - zabpehely, fehérjepor, sütőpor, fahéj, felkockázott datolya és mogyoró.
-
Turmixgépben turmixoljuk össze a banánt a tejjel, a kókuszolajjal és a mogyoróvajjal.
-
A banános keveréket a tálban lévő száraz hozzávalókhoz adjuk, és tésztát formálunk. Öntsük egy 12 x 36 cm‑es, sütőpapírral bélelt tepsibe. Süssük 180 °C‑ra előmelegített sütőben 30‑40 percig, vagyis addig, amíg a tészta nem ragad a fogpiszkálóra.
-
Tálaláskor soha ne feledkezzünk meg egy jó réteg kedvenc mogyoróvajunkról. Ha megosztod az Instagramon, ne feledd a #vilgainreceptek hashtaget.