Vilgain Miso BIO – hagyományos japán paszta, sós, fűszeres ízű, tartósítószerek és GMO‑k nélkül.
Vilgain Miso BIO – hagyományos japán paszta, sós, fűszeres ízű, tartósítószerek és GMO‑k nélkül.
Vilgain Miso BIO - erjesztett paszta, amely minden ételnek ízt ad
A miso paszta egy népszerű és hagyományos japán termék, gazdag ízzel és jellegzetes aromával, amelyet az árpa vagy más gabonafélék sóval együtt történő erjesztésével állítanak elő a nemes gomba Aspergillus oryzae, vagy koji segítségével. A japán konyha alapanyagaként használják, és mély sós, enyhén fűszeres ízt eredményez.
Misónk a Cseh Köztársaságban készül hagyományos japán technikák szerint, osztrák biogazdálkodásból származó alapanyagok felhasználásával. A hámozott árpát gőzöljük, és beoltjuk a koji penészgombával, amelyen az megnő. Ez az árpa képezi az erjesztés indító keverékét - főtt csicseriborsóval és sóval keverjük össze, és hagyjuk erjedni. Tíz hét elteltével misót kapunk.
Tartósítószerek és GMO‑k nélkül
A pasztőrözésnek és az erjesztési folyamat által természetes módon lecsökkentett alacsony pH-értéknek köszönhetően a miso nem igényel további tartósítószereket, hogy sokáig eltartható legyen. Így az összetevők között tényleg csak árpát, csicseriborsót, sót és vizet találunk - mindezt bio minőségben, GMO‑k nélkül.
A misót használhatod levesek, mártások, pácok és egyéb ételek elkészítéséhez. Gyönyörűen kiegészíti az olyan tipikus ázsiai ételeket , mint a sushi, az ázsiai burrito, a tavaszi tekercsek, a bibimbap vagy az onigirazu. Ezenkívül mindenféle étel, például levesek, saláták, pácok stb. ízesítésére is alkalmas.
Elkészítési tipp: Használat előtt keverje fel a misót egy kis meleg folyadékban, hogy csodálatosan krémes mártást kapjon.
Vilgain BIO Miso pontokban:
- erjesztett árpa- és csicseriborsó paszta
- Sós, fűszeres íz
- Csehországban készült hagyományos japán recept alapján.
- tartósítószerek nélkül
- az ázsiai konyha nagyszerű fűszerezése
Összetevők
Hántolt árpa* 55 %, csicseriborsó* 37 %, só, víz.
Az összetevők minősége
- 1x rendben
*biológiai gazdálkodásból.
Azallergéneket a termék összetevőinél félkövér betűvel jelöljük.
Kalóriatáblázatok
100 g | |
Energiaérték | 683 kJ / 162 kcal |
Zsírok | 1,4 g |
- ebből telített zsírsavak | 0,4 g |
Szénhidrátok | 29 g |
- ebből cukrok | 0,7 g |
Fehérje | 6,3 g |
Só | 7,9 g |
Használati utasítás
- Használat előtt keverje fel a misót egy kevés meleg folyadékkal, hogy krémes mártást kapjon.
Figyelmeztetés
- Élelmiszer
- Szárazan, 24 °C‑on tárolja, és védje a fénytől.
- Felbontás után 7 °C‑on tárolja, és 30 napon belül fogyassza el.
- Vilgain s.r.o., Smetanova 1022/19, 602 00 Brno, ID 29269555.