Vilgain Lactose Free Whey Protein
Vélemények
Jó lenne, ha meg lehetne keverni. Azt hiszem, hogy javítani fog az állagán, mint eddig minden:)
Ellentétben a laktóztartalmú fehérjékkel, kicsit kellemetlen állagú. Amikor kikanalazom a zacskóból a fehérjét, mindenhol szétfolyik, a mérőpoháron marad és poros lesz a kezem. A fehérje íze sem teljesen kellemes, inni oké, de zabkásához adva már tényleg nem jó. De megértem, hogy egyszerűen ez a fehérje más, mert laktózmentes. Nem fogom újra venni sajnos.
Ha tehetném, 0 pontot adnék. Nem lehet abszolút belekeverni a cassis-t olyan mintha megnedvesedne evés közben eszem a sarat. Nem tudom, hogy hibás-e a darab, de ha vízben vagy tejben megszárítom habzik és össze-vissza ragad a shakeremben. Az oldhatósága abszolút borzalmas. Nekem úgy néz ki, mint a ragacsos gnocchi tészta 🤢.
Íze számomra teljesen rendben van, a shakerben gond nélkül keverhető. Sajnos két hét használat után a gasztroenterológusnál kötöttem ki. Puffadás, emésztési zavarok stb. Nem vagyok annyira laktózérzékeny, általában laktózmentes termékeket eszem (vaj, joghurt, tej,...), de ezt a fehérjét abba kellett hagynom. Nem tudom, hogy rossz tétel, vagy az én szervezetem reagál rá másképp, de inkább azért írom, hogy mindenki intoleranciával rendelkező legyen óvatos és figyelje, hogyan reagál.
A fehérje tökéletesen sűrű, szépen oldódik, nincs túlcukrozva, és könnyebben emészthető, mint a klasszikus tejsavófehérjék (laktózérzékenyek). A vanília számomra csúcs, az áfonya nagyon finom, de az íze mesterségesnek tűnik.
Végre. Kiváló tejsavófehérje laktóz nélkül, csak természetes alapon, kémiai édesítés nélkül, édesítés nélkül (enyhe ízű). Jól oldódik a shakerben, nekem nincs vele gondom, a hab egy pillanat alatt eltűnik. Könnyen emészthető. Számomra 1.
Sajnos a fehérje íze nekem nem tetszett túlságosan, eléggé darabos a shakerben. Viszont a zabkása fehérjepótlásra használható, előnye a kedvező ár. Én azonban inkább maradok a kedvenc BioTech-emnél :-)