Vilgain BIO Sütőpor – foszfátmentes borkő sütőpor az egészségesebb sütéshez
Vilgain BIO Sütőpor – foszfátmentes borkő sütőpor az egészségesebb sütéshez
Vilgain BIO sütőpor – foszfát- és gluténmentes
Kíváncsi vagy, mit lehet kihozni egy olyan hétköznapi alapanyagból, mint a hagyományos sütőpor? Először is, elkerültük a foszfátokat, és helyette borkősavat és szódabikarbónát használtunk. A túl sok foszfát ugyanis a szervezetben a foszfor és a kalcium egyensúlyának felborulását okozhatja. A foszfátmentes sütőpor másik előnye, hogy nincs benne sikér.
A foszfátmentes por egy régóta üzemelő cseh gyártótól származik, és BIO minőségű. Remekül használható gyúrt, omlós és piskótatésztához, mézeskalácshoz, palacsintához stb. Szobahőmérsékleten is hajlamos megkelni, ellentétben a közönséges porral. Ezért ajánlott a tésztát a por bedolgozása után minél hamarabb a sütőbe tenni.
Vilgain BIO sütőpor pontokban:
- borkősavból és szódabikarbónából készült sütőpor
- foszfátmentes és sikérmentes
- BIO minőség
- régóta üzemelő cseh gyártó
- 100%-ban újrahasznosítható csomagolás
Összetevők
BIO kukoricakeményítő, térfogatnövelő szerek (kálium‑tartarátok, nátrium‑karbonátok).
Kalóriatáblázatok
100 g | |
Energia | 705 kJ / 166 kcal |
Zsír | 0 g |
- amelyből telített zsírsavak | 0 g |
Szénhidrát | 41 g |
- amelyből cukrok | 0 g |
Fehérje | <0,5 g |
Só | 15,4 g |
A gyártó ajánlásai
- Használd a receptben megadott mennyiségű sütőport.
- Ideális a normál és gluténmentes sütési receptekhez.
- A tésztát gyorsan dolgozdfel, hogy a sütőbe helyezés után a por kifejthesse a hatását.
- Ajánlott adagolás (0,5 kg lisztre): linzer tészta - 12 g, omlós tészta - 8 g, gombóc tészta - 4 g.
Figyelmeztetés
- Élelmiszer.
- Száraz helyen tárolandó.
- Vilgain s.r.o. (korábban Selltime s.r.o.), Smetanova 1022/19, 602 00 Brno (korábban Tkalcovská 904/6a, 602 00 Brno), ID 29269555.