Tahini

Termékek: 1
Rendezés
:
Alapértelmezett

Szezámmagos tahini paszta

tahini, helyenként tahina vagy tehina is, elmorzsolt szezámmagokból készült paszta. Leggyakrabban hántolt magvakból készül, de találhatunk hántolatlan (sötétebb színű) vagy pörkölt magvakat is (teltebb ízű). Hagyományosan tengeri sót is tartalmaz. A szezámpaszta fontos szerepet játszik az ázsiai és a mediterrán konyhában.

A szezámmaghoz hasonlóan a tahinipaszta is gazdag tápanyagokban. Telítetlen zsírsavakat, B- és E‑vitamint tartalmaz, jó ásványi anyagforrás (foszfor, mangán vagy cink) és antioxidáns.

A tahini felhasználása

Nehéz elképzelni a csicseriborsós hummusz kenőkrémet és a falalfelt szezámmagpaszta nélkül, valamint pótolhatatlan szerepet játszik a keleti halva édességben is. A tahinit öntetek, dresszingek készítése során, mártások és levesek sűrítésére vagy lágyítására, sütésnél összetevőként, dipként vagy kenőkrémként is használhatjuk.

Esetleg még érdekelhet