Csatni szószok nem csak húsokhoz
A csatni, angolul chutney néven is ismert, eredetileg egy hagyományos indiai szósz, amelynek modern formája gyümölcsök, zöldségek, fűszerek (különösen chili), cukor és ecet keverékének lassú főzésével készül. A főzés során a keverék fokozatosan besűrűsödik, és kialakul a jellegzetes édes‑savanyú-fűszeres íz.
A csatni elkészítéséhez különféle gyümölcsöket és zöldségeket használnak fel, általában a régiótól vagy a rendelkezésre álló alapanyagoktól függően. Találkozhatunk hagymás, cukkinis, paradicsomos, sütőtökös, szilvás, körtés vagy mangós chutney‑val.
És hogy mivel fogyasszuk a csatnit? A csatni a legjobban grillezett húsokhoz, halakhoz vagy zöldségekhez illik. Szendvicsekhez és hamburgerekhez is remekül illik, vagy mártogatósként sajthoz, chipshez vagy zöldséghez. Ha fontos számodra a minőség, próbáld ki a Vilgain Csatni-t, amely kis tételekben készül a maximális minőség biztosítása érdekében. De vigyázz, mert éget!