Csatni

Termékek: 2
Rendezés
:
Alapértelmezett
Speciális tünetek
Ízesítés
Vilgain Hagyma chutney
Vilgain Hagyma chutney ⁠–⁠ prémium vöröshagyma és extra szűz olívaolaj chutney, balzsamecettel és portói borral a maximális ízért, tartósítószerek nélkül
170 g
2 490 Ft
Vilgain Chutney
Vilgain Chutney ⁠–⁠ pikáns, kellemesen édes, cseh háziipari termék kis tételekben
Hagymával és mézzel 200 g
2 990 Ft

Csatni szószok nem csak húsokhoz 

csatni, angolul chutney néven is ismert, eredetileg egy hagyományos indiai szósz, amelynek modern formája gyümölcsök, zöldségek, fűszerek (különösen chili), cukor és ecet keverékének lassú főzésével készül. A főzés során a keverék fokozatosan besűrűsödik, és kialakul a jellegzetes édes‑savanyú-fűszeres íz

A csatni elkészítéséhez különféle gyümölcsöket és zöldségeket használnak fel, általában a régiótól vagy a rendelkezésre álló alapanyagoktól függően. Találkozhatunk hagymás, cukkinis, paradicsomos, sütőtökös, szilvás, körtés vagy mangós chutney‑val.

És hogy mivel fogyasszuk a csatnit? A csatni a legjobban grillezett húsokhoz, halakhoz vagy zöldségekhez illik. Szendvicsekhez és hamburgerekhez is remekül illik, vagy mártogatósként sajthoz, chipshez vagy zöldséghez. Ha fontos számodra a minőség, próbáld ki a Vilgain Csatni-t, amely kis tételekben készül a maximális minőség biztosítása érdekében. De vigyázz, mert éget!

Mutass többet Mutass kevesebbet

Esetleg még érdekelhet