100%-os mandulavaj
A mandulavajat enyhén kesernyés íz jellemzi, és az egyik legnépszerűbb dióvaj. Pörkölt mandulából készül, cukor, só és olaj hozzáadása nélkül. Az aktivizált dióvajakkal még teljesebb mandulaízt kapsz.
A mandulavaj összetevői
A mandulavajat hántolt vagy hántolatlan mandulából készítik. A hántolt, fehérített mandulából készült vaj krémesebb és lényegesen édesebb, mint a hántolatlan mandulából készült vaj. Másrészt a héjas mandulából készült vaj gazdagabb antioxidánsokban. Általánosságban a 100%-os mandulavajakra a következők igazak:
- körülbelül 21 g fehérjét tartalmaznak,
- magasabb a szénhidráttartalmuk,
- jó rost- és E‑vitaminforrás,
A mandulavaj felhasználása
A mandulavaj kiválóan alkalmas zabkásák, turmixok, palacsintákvagy fehérjeitalok ízesítésére. Desszertek vagy mártások nagyszerű összetevője is. A blansírozott mandulavajat marcipán készítéséhez is felhasználhatjuk - csak adjunk hozzá cukrot és vizet (vagy tojásfehérjét).