100%-os kesudióvaj
A kesudióvaj az egyik legnépszerűbb dióvaj. Népszerűségüket édes ízüknek köszönhetik, amely könnyen illeszkedik az ízesített diókrémekhez, ráadásul egy gramm cukor vagy egyéb extra adalékanyag nélkül.
A kesudióvaj összetevői
A kesudiót őrlés előtt kíméletes pörkölési folyamatnak vetik alá, amely tovább fejleszti és fokozza az ízét. A vaj még finomabb ízét a diófélék úgynevezett aktiválásával érhetjük el. Az aktivált dióból készült kesudióvaj így lényegesen édesebb és kevésbé keserű a 100%-os kesudióvaj, mint a hagyományos kesudióvaj:
- 100 grammonként kb. 15 g fehérjét tartalmaz,
- magasabb a szénhidráttartalma,
- egészséges zsírok forrása,
- vitaminokat és ásványi anyagokat - magnéziumot, cinket és rezet - tartalmaz.
A kesudióvaj felhasználása
A kesudióvajat leggyakrabban reggeli gabonapelyhekben vagy pudingokban használják, de alkalmas túró, joghurt vagy fehérje ízesítésére is. A kesudiókrémek sütemények vagy torták sütésekor, ázsiai receptekben vagy a tejszín vegán helyettesítőjeként is megtalálják a számításukat.