Emésztést segítő

Termékek: 8
Rendezés
:
Alapértelmezett

Emésztést és felszívódást támogató étrend‑kiegészítők

Az olyan akut emésztést és felszívódást érintő problémák, mint a puffadás, a gázok, a hányinger, a hányás, a hasi fájdalom vagy a gyomorégés bárkinél előfordulhatnak. Elég egy "kis bűnözés", például a túlevés ünnepek idején, túlzott alkoholfogyasztás, cukros vagy zsíros ételek fogyasztása. Bármiben is rejlik a probléma, bizonyos táplálékkiegészítők támogathatják az emésztőrendszer megfelelő működését:

  • a rost a táplálkozás alapvető eleme. Eltelít, hozzájárul a vércukorszint szabályozásához, és a bélmikrobiom táplálékául is szolgál. A legjobb étrend‑kiegészítők közé tartoznak pl. psyllium vagy az inulin.
  • probiotikumok egészséget elősegítő élő mikroorganizmusokat tartalmaznak, amelyek támogatják a bélmikrobiom sokféleségét. A probiotikumok mellett szinbiotikumokat is vehetsz, amelyek prebiotikumokkal, a probiotikus kultúrák "táplálékával" dúsítottak.
  • az emésztőenzimek olyan kémiai folyamatok katalizátorai, amelyek az összetett molekulák lebontásáért felelősek, hogy azok jobban felszívódjanak. A kiegészítők azoknak alkalmasak, akiknél a képződésük hiányos vagy laktóz‑intoleranciával küzdenek.

Az antioxidánsokban gazdag zöld szuperélelmiszerek, a spirulina és a fiatal árpa vagy a máriatövis gyógynövény szintén segíthetnek az emésztés támogatásában. A vitamin- és ásványianyag‑bevitel tekintetében célszerű ellenőrizni az esetleges cink-, magnézium-, B‑vitamin- vagy D‑vitaminhiányt.

Ha az emésztést és felszívódást érintő problémák hosszabb ideig fennállnak, tanácsos orvoshoz fordulni. Ezek a problémák krónikus betegségek, például a Crohn‑betegség vagy a fekélyes vastagbélgyulladás megnyilvánulásai lehetnek.