Vilgain Szardínia extra szűz bio olívaolajban – az Atlanti-óceánból, omega‑3‑ban gazdag, nagy, lédús haldarabok
Vilgain Szardínia extra szűz bio olívaolajban – az Atlanti-óceánból, omega‑3‑ban gazdag, nagy, lédús haldarabok
Vilgain Szardínia bio extra szűz olívaolajban - fehérjével és omega‑3 zsírsavakkal teli hal prémium ízzel és minőségben
A Vilgain HGT szardínia a legjobbak közé tartozik, melyet a tenger kínálhat. A jellegzetes, enyhén édeskés íz mellett a minőségi élethez nélkülözhetetlen tápanyagok arzenáljával örvendeztet meg.
Első osztályú kivitelezés és prémium minőség
A halászat a Földközi‑tenger és az Atlanti-óceán vizeiben történik Spanyolország és az Egyesült Királyság partjainak közelében.
A betakarítás után a legnagyobb darabok a spanyolországi Bilbaótól délre fekvő La Rioja tartományban működő családi vállalkozásba kerülnek. Itt a szardíniákat hagyományos kézműves technikával dolgozzák fel, és már megfőzve, fej, farok és bél nélkül, egy praktikus üvegben helyezik el. Miután a szardíniát felszeletelték, csak kiváló minőségű spanyol bio olívaolajat adnak hozzá az ízprofil finomhangolásához, és máris kész az extra tápláló, kiváló ízű szardínia.
Tápanyagokban gazdag hal
A szardínia telítetlen zsírsavak forrása, és kis mérete ellenére 100 g szilárd anyagban akár 0,4 g EPA‑t és DHA‑t - omega‑3 zsírsavakat- is tartalmaz. Ezeket gyulladáscsökkentő hatással és a szív- és érrendszeri egészség javulásával hozzák összefüggésbe. Emellett kiváló fehérje- és esszenciális aminosavforrás, különösen lizinben, leucinben, glutaminsavban és más esszenciális aminosavakban gazdag [1].
A szardíniákról gyakran szó esik gyulladáscsökkentő hatásuk és az oxidatív stressz elleni küzdelemben való szerepük miatt, köszönhetően az olyan ásványi anyagoknak, mint a kálium, kalcium, magnézium, cink és vas, amelyek szintén bőségesen megtalálhatók húsukban. [2].
A Vilgain HGT szardíniák nagyobb, lédúsabb és ízletesebb darabokat tartalmaznak, mint a boltban kapható konzervdobozban lévő hagyományos szardíniák, és remek ízt adnak salátáknak és szardíniás szendvicseknek. Ha tanácsolhatjuk, ne melegítsd fel, különben az olívaolaj elveszíti az összes előnyét.
Vilgain Szardínia bio extra szűz olívaolajban pontokban:
- nagy darab szardíniák bio olívaolajban
- hagyományos kézműves feldolgozás egy spanyol családi vállalkozás által
- praktikus üvegbe csomagolva
- magas omega‑3 EPA és DHA tartalommal
- magas fehérjetartalom és mikrotápanyagok forrása
- kiváló salátákhoz vagy szendvicsekhez
[1] Seasonal Changes in Free Amino Acid and Fatty Acid Compositions of Sardines (2020), DOI:https://doi.org/10.3390/foods9070867
[2] Eating more sardines instead of fish oil supplementation: Beyond omega‑3 polyunsaturated fatty acids, a matrix of nutrients with cardiovascular benefits (2023), DOI: https://doi.org/10.3389/fnut.2023.1107475
Összetevők
Szardínia (Sardina Pilchardus) 70% (5‑6 darab), extra szűz olívaolaj* 29%, só.
*biológiai gazdálkodásból
A 190 g‑os üveg 133 g szilárd anyagot tartalmaz.
Termelőország: Spanyolország.
A hal származási helye: Földközi‑tenger és Fekete‑tenger (FAO 37), Közép‑Atlanti-óceán (FAO 34), Csendes-óceán északnyugati része (61).
Allergiára való figyelmeztetés: Az allergéneket az összetevők között félkövér betűvel jelöljük.
Kalóriatáblázatok
100 g | |
Energia | 1379 kJ / 333 kcal |
Zsír | 29 g |
- amelyből telített zsírsavak | 5,8 g |
Szénhidrát | 0 g |
- amelyből cukrok | 0 g |
Fehérje | 18 g |
Só | 0,8 g |
Figyelmeztetés
- Élelmiszer.
- A termék csontokat tartalmazhat.
- Száraz helyen tárolandó, hőforrástól és közvetlen napfénytől védendő.
- Felbontás után javasolt hűtőszekrényben tárolni, és 24 órán belül felhasználni.
- Vilgain s.r.o., Smetanova 1022/19, 602 00 Brno, ID 29269555.