Nádcukor

Termékek: 3
Rendezés
:
Alapértelmezett
Vilgain Nádcukor aranybarna
Vilgain Nádcukor aranybarna ⁠–⁠ természetes cukornád édesítőszer kémiai adalékanyagok nélkül
500 g
749 Ft
Vilgain Barna nádcukor
Vilgain Barna nádcukor ⁠–⁠ természetes cukornád édesítőszer adalékanyagok nélkül
500 g
799 Ft
Vilgain Vilgain Porcukor nádcukorból arany
Vilgain Vilgain Porcukor nádcukorból arany ⁠–⁠ természetes édesítőszer magas melasz-tartalommal, édes karamell ízzel és arany színnel, finomítatlanul, színezőanyagok nélkül.
500 g
799 Ft

Természetes barna cukor

nádcukrot a cukornád préselésével, majd a szűrt nádlé kristályosításával állítják elő. Jellemzője a természetes melasztartalom, amelyet a gyártás során részben egyéb célokra elválasztanak, és az így kapott barna szín a nádcukorban lévő melasz arányától függ. A nádcukor kategóriába a panela is beletartozik, amiben viszont megmarad a természetes melasztartalom.

A nádcukor a klasszikus fehér répacukor népszerű helyettesítője, enyhe karamellás ízzel. Édesítőszerként használják desszertekben, édes ételekben vagy italokban. A tápérték szempontjából azonban a klasszikus fehér cukortól szinte semmiben sem különbözik.

Azonban nem minden barna cukor tekinthető nádcukornak. A barna cukor iránti széles körű kereslet miatt a fehér répacukrot gyakran karamellasziruppal vagy melasszal színezik.

Mutass többet Mutass kevesebbet

Esetleg még érdekelhet