Maglisztek

Termékek: 3
Rendezés
:
Alapértelmezett

Gluténmentes maglisztek

Maglisztekkel egyre többen helyettesítik a hagyományos liszteket, amelyek ráadásul gluténmentesek. A diófélék finomra őrlésével készülnek, ami lehetővé teszi, hogy jelentős arányban tartalmazzák az egészségre jótékony zsírsavakat, rostokat, fehérjéket, vitaminokat és ásványi anyagokat. Az alacsonyabb szénhidráttartalmat a magasabb zsírtartalom ellensúlyozza.

A maglisztek használatakor ügyelni kell az eltérő tulajdonságaikra. Hiányzik belőlük a tésztát összefogó glutén, magasabb rosttartalmuk miatt több vizet szívnak magukba, főleg a kókuszliszt, valamint hajlamosabbak az odaégésre. Emiatt a magliszteket általában más lisztekkel kell keverni (pl. hajdina- vagy cirokliszttel, hogy továbbra is gluténmentes maradjon).

A magliszteket főleg sütéshez, a gluténmentes és nyers desszertekhez, de az egzotikus konyhákban mártások és dresszingek készítéséhez is használják. A magliszteket ugyanúgy kell tárolni, mint a dióféléket – zárt edényben, fény, hő és nedvesség kizárásával, de a legjobb a hűtőben.