Kókusztej konzervdobozban
A kókusztej népszerű tejtermék‑helyettesítő, ami vegánok és laktózérzékenyek vagy tehéntejfehérje‑allergiások számára alkalmas. Ezt a fehér, krémes folyadékot széles körben használják az indiai és ázsiai konyhában mártások vagy levesek lágyítására, valamint desszertekhez, gabonapelyhekhez és zabpehelyhez is alkalmas.
A kókusztejre jellemző a magas energiaérték, amire különösen a súlycsökkentő diéta során kell odafigyelni, és szükség esetén a light változatot választani. Emellett a kókusztej jó rost-, mangán-, foszfor- vagy vasforrás.
A kókusztejet gyakran összekeverik egyéb kókuszdiótermékekkel:
- a kókuszvíz a fiatal zöld dió belsejében lévő tiszta folyadék, amelyet elsősorban frissítőként fogyasztanak. A folyadék egy része idővel péppé alakul;
- a kókusztej sűrű, fehér folyadék, amelyet az őrölt pép forró vízben való áztatásával állítanak elő. A folyamat során kókuszolaj szabadul fel, ami a tejet nagyon besűríti;
- a kókuszkrém a kókusztej még sűrűbb változata, ami kevesebb vizet tartalmaz. Remekül helyettesíti a tejszínhabot;
- a kókuszital kókuszzsír és egyéb összetevők összekeverésével készül. Ezért nem 100%-ban kókuszdióból készült termék.
Kóstold meg a Vilgain Kókusztej konzervdobozban vagy por termékeinket, amelyek ráadásul BIO minőségben készülnek.