Csokoládék

Termékek: 19
Rendezés
:
Legdrágább
Vilgain Csokicseppek
Vilgain Csokicseppek ⁠–⁠ kiváló minőségű csokoládé Dél-Amerikából, magas kakaótartalommal, mesterséges aromák és fényesítők nélkül
Étcsokoládé 500 g
4 490 Ft
Vilgain Csokicseppek
Újdonság
Vilgain Csokicseppek ⁠–⁠ kiváló minőségű csokoládé Dél-Amerikából, magas kakaótartalommal, mesterséges aromák és fényesítők nélkül
Fehér csokoládé 500 g
4 290 Ft
Vilgain Törött csokoládédarabok
Vilgain Törött csokoládédarabok ⁠–⁠ kiváló minőségű "babtól a tábla csokoládéig", magas kakaótartalommal, szójalecitin, zselésítő anyagok és aromák nélkül.
39% fehér csokoládé 250 g
3 990 Ft
Vilgain Törött csokoládédarabok
Vilgain Törött csokoládédarabok ⁠–⁠ kiváló minőségű "babtól a tábla csokoládéig", magas kakaótartalommal, szójalecitin, zselésítő anyagok és aromák nélkül.
80%-os étcsokoládé 250 g
3 990 Ft
Vilgain Csokicseppek
Vilgain Csokicseppek ⁠–⁠ kiváló minőségű csokoládé Dél-Amerikából, magas kakaótartalommal, mesterséges aromák és fényesítők nélkül
Tejcsokoládé 250 g
3 790 Ft
Vilgain Forrócsoki BIO
-13 % – 00:46:32
A hét akciója
Vilgain Forrócsoki BIO ⁠–⁠ válogatott kakaóbabokból készült, gazdag kakaóízű és bársonyos állagú
70% ét 200 g
3 490 Ft
3 990 Ft
Vilgain Forrócsoki BIO
-13 % – 00:46:32
A hét akciója
Vilgain Forrócsoki BIO ⁠–⁠ válogatott kakaóbabokból készült, gazdag kakaóízű és bársonyos állagú
Tejes 200 g
3 490 Ft
3 990 Ft
Vilgain Cukormentes csokipasztilla
Vilgain Cukormentes csokipasztilla ⁠–⁠ természetes édesítőszerekkel édesített, intenzív kakaós ízzel
Étcsokoládé 250 g
2 990 Ft
Vilgain Cukormentes csokipasztilla
Vilgain Cukormentes csokipasztilla ⁠–⁠ természetes édesítőszerekkel édesített, intenzív kakaós ízzel
Fehér csokoládé 250 g
2 990 Ft
Vilgain Törött csokoládédarabok
-25 % eddig 30. 4.
A hét akciója
Vilgain Törött csokoládédarabok ⁠–⁠ kiváló minőségű "babtól a tábla csokoládéig", magas kakaótartalommal, szójalecitin, zselésítő anyagok és aromák nélkül.
45%-os tejcsokoládé 250 g
2 990 Ft
3 990 Ft
Vilgain Csokicseppek
Vilgain Csokicseppek ⁠–⁠ kiváló minőségű csokoládé Dél-Amerikából, magas kakaótartalommal, mesterséges aromák és fényesítők nélkül
Étcsokoládé 250 g
2 490 Ft
Vilgain Csokicseppek
Újdonság
Vilgain Csokicseppek ⁠–⁠ kiváló minőségű csokoládé Dél-Amerikából, magas kakaótartalommal, mesterséges aromák és fényesítők nélkül
Fehér csokoládé 250 g
2 190 Ft
Vilgain Csokidarabok ⁠–⁠ hozzáadott cukor nélkül, válogatott Criollo kakaóbab Mexikóból
250 g
2 ízek
2 090 Ft
Vilgain Táblacsokoládé
Vilgain Táblacsokoládé ⁠–⁠ minőségi csokoládé single origin kakaóbabból, magas kakaóaránnyal, fényezőanyagok és lecitinek nélkül
80%-os étcsokoládé 85 g
1 890 Ft
Vilgain Táblacsokoládé
Vilgain Táblacsokoládé ⁠–⁠ minőségi csokoládé single origin kakaóbabból, magas kakaóaránnyal, fényezőanyagok és lecitinek nélkül
45%-os tejcsokoládé 85 g
1 890 Ft
Vilgain Táblacsokoládé
Vilgain Táblacsokoládé ⁠–⁠ minőségi csokoládé single origin kakaóbabból, magas kakaóaránnyal, fényezőanyagok és lecitinek nélkül
39% fehér csokoládé 85 g
1 890 Ft
AllNutrition Protein pralines
AllNutrition Protein pralines
Fehér csokoládé/földimogyoró 48 g
499 Ft
AllNutrition Protein pralines
AllNutrition Protein pralines
Tejcsokoládé/földimogyoró 48 g
499 Ft
Vilgain Törött csokoládédarabok
Ekkor várjuk a raktárba: 15. 5.
Vilgain Törött csokoládédarabok ⁠–⁠ kiváló minőségű "babtól a tábla csokoládéig", magas kakaótartalommal, szójalecitin, zselésítő anyagok és aromák nélkül.
80%-os étcsokoládé 500 g
Ekkor várjuk a raktárba: 15. 5.

Miről ismerjük fel a minőségi csokoládét?

A csokoládé minőségének alapvető mutatója az összetétel. Mint más élelmiszerek esetében is, minél kevesebb az összetevő, annál jobb. A csokoládé alapvető összetevője a kakaómassza (más néven kakaóbab). A csokoládé fajtájától függően a jó minőségű csokoládék összetételében kakaóvaj, cukor (nád- vagy kókuszcukor) vagy természetes vaníliaaroma is megtalálható. A minőség további mutatói az alábbi jelölések:

  • single origin – az egyetlen termőterületről származó kakaóbabok garantálják az egyedi és összetéveszthetetlen ízt;
  • bean‑to‑bar – a kis tételben gyártott csokoládék megkülönböztetésére szolgál a tömegtermelésben előállított termékektől. A teljes folyamatot (betakarítás, erjesztés, szárítás, pörkölés...) egyetlen termelő végzi, ami garantálja a maximális minőséget. Újabban a tree‑to‑bar jelöléssel is találkozhatunk.

Másrészt a csokoládé kiválasztásakor érdemes kerülni a hozzáadott zsírokat (kókusz, pálma, tej), aromákat, ízesítőanyagokat vagy a különböző "töltőanyagokat".

A csokoládék csomagolásán gyakran megtalálható a kakaószárazanyag kifejezés is, ami a termékben lévő kakaómassza, vaj vagy por teljes szárazanyag‑tartalmára utal. Ez azonban nem jelzi egyértelműen a csokoládé minőségét; általánosságban elmondható, hogy minél magasabb, annál jobb.

Fehér bevonat a csokoládén

A csokoládé ún. "virágzását" leggyakrabban a magas hőmérséklet vagy páratartalom mellett történő helytelen tárolás okozza. Ennek hatására a csokoládéban lévő kakaóvaj vagy cukor kicsapódik, és fehér porszerű bevonat képződik a csokoládé felületén. Ezáltal a csokoládé minősége nem csökken, és minden aggály nélkül fogyasztható. És hogyan kerülhető el a virágzó csokoládé? Edd meg, még mielőtt elkezdene "virágozni".

A csokoládéfajták

Manapság sokféle csokoládé létezik, amelyek az egyes összetevők arányában különböznek. A három alaptípus az étcsokoládé, a tejcsokoládé és a fehér csokoládé:

  • az étcsokoládé legalább 35% kakaószárazanyagot és 18% kakaómasszát tartalmaz. Minőségről 50%-tól lehet beszélni. A magas százalékos étcsokoládé elég keserű, és a rendszeres fogyasztásához általában "hozzá kell szokni";
  • tejcsokoládé a kakaóösszetevőkön kívül tejport vagy sűrített tejet is tartalmaz (legalább 25%-ban);
  • fehér csokoládé az előző típusoktól eltérően kakaószárazanyagon alapul, amelynek legalább 20%-ot kell tartalmaznia. Jellemzője a tejkomponens is, amelyet édesítőszerekkel és egyéb összetevőkkel lehet kiegészíteni. Nem tartalmaz tehát kakaót, és csak a nevében hasonlít a valódi csokoládéra.

Angol nyelvterületen és más országokban gyakran különbséget tesznek étcsokoládé és keserű csokoládé között. A különbség ismét az étcsokoládé szárazanyag‑tartalmában van, amely meghaladja a 70%-ot. A cseh környezetben azonban gyakran összekeverik ezeket az elnevezéseket.

A csokoládé felhasználása

A csokoládé magas kalóriatartalmú csemege, amelyet sokan egyszerűen (nem)egészséges élvezetként fogyasztanak. A csokoládé észszerű mennyiségben történő fogyasztása – rost-, antioxidáns-, ásványi anyag - és egyéb bioaktív tartalmának köszönhetően – az egészségre nézve kedvezőnek tekinthető, bizonyítottan jótékony hatással van az agy, a szív és a bőr egészségére. A fogyasztás azonban nem fajulhat el napi egy tábla csokoládéig.

A csokoládé különböző formái azonban különböző felhasználási módokkal rendelkeznek. Csokoládés pasztillák tökéletesen alkalmasak a reggeli kásákba, a táblás vagy tört csokoládé felhasználható desszertek önteteinek az elkészítéséhez, és van egy forró csokoládéitalunk is instant keveréként. Válogathatsz a vegán csokoládé, hozzáadott cukor nélküli csokoládé, laktózmentes, gluténmentes vagy BIO csokoládé közül is. Szóval, melyiket választod?

Mutass többet Mutass kevesebbet