Vilgain Pirított sózott tökmag – pirított sózott tökmag Dél‑Morvaországból
Vilgain Pirított sózott tökmag – pirított sózott tökmag Dél‑Morvaországból
Vilgain Pirított sós tökmag - ásványi anyagok és antioxidánsok bőséges forrása, diós ízzel
A Vilgain Pirított sós tökmag ropogós csemege tele az egészségre jótékony előnyökkel. A magok diós ízűek, keserűség nélkül. Magában is remek, de gyakorlatilag bármibe beleteheted, például levesekbe, salátákba vagy akár a házi kenyérbe is.
Tele értékes tápanyagokkal
Az élelmiszerek közül az egyik leggazdagabb ásványianyagforrásnak számít. Magas a magnéziumtartalma, és nagy mennyiségben tartalmaz cinket, vasat, rezet és mangánt. A vitaminok közül kisebb mennyiségben tartalmazza a B‑vitaminok csoportját és a K‑vitamint.
Nagyon jó omega‑6 forrás
A makrotápanyagok tekintetében viszonylag magas a fehérjetartalma, ami egy növényhez képest jó hasznosulási arányt mutat (0,9 a PDCAAS‑indexen). Magas a rosttartalma teltségérzetet biztosít és segíti az optimális bélműködést. Ezenkívül a magok nagyon jó omega‑6 zsírsavforrásnak számítanak.
Magas antioxidáns kapacitás
A tökmagnak magas antioxidáns‑kapacitása is van, ami a pörkölt magokban magasabb, mint a nyersekben. Az antioxidáns‑kapacitás az élelmiszer szabadgyök‑felszívó képességét jelzi.
Vilgain Pirított sós tökmag pontokban:
- héj nélküli tökmag héj
- a Dél‑Morvaországban termő olajtökből
- diós íz keserűség nélkül
- ásványi anyagok forrása
- omega‑6 zsírsavakat tartalmaz
- a tökmagfehérje viszonylag jól hasznosul
- magas rosttartalom
- magas antioxidáns kapacitás
- széles körű felhasználás
- minőségét sokáig megőrzi
Kalóriatáblázatok
100 g | |
Energia | 2423 kJ / 583 kcal |
Zsír | 43,8 g |
- amelyből telített zsírsavak | 9,4 g |
Szénhidrát | 8,8 g |
- amelyből cukrok | 1 g |
Fehérje | 37,1 g |
Só | 1,3 g |
Figyelmeztetés
- Élelmiszer.
- Sötét és száraz helyen tárolandó.
- Közvetlen napfénytől védendő.
- Vilgain s.r.o. (korábban Selltime s.r.o.), Smetanova 1022/19, 602 00 Brno (korábban Tkalcovská 904/6a, 602 00 Brno), ID 29269555.