Ízületvédelem

Termékek: 29
Rendezés
:
Alapértelmezett

Étrend‑kiegészítők az ízületek számára

Az izom- és csontrendszer ápolása az egészség egyik leginkább alulértékelt területe. Azonban nem csak az élsportolóknál fordul elő, hogy az ízületek porcai elhasználódnak, ami fájdalomhoz és mozgáskorlátozottsághoz vezet.

Az ízületvédelem biztosítja a porckopást megelőző, valamint az inak és szalagok táplálására is szolgáló anyagok megfelelő ellátását. A komplex ízületi táplálékkiegészítők összetételében leggyakrabban előforduló anyagok a glükozamin, a kondroitin‑szulfát vagy a kollagén, amelyek építő funkciót töltenek be az ízületekben. A hialuronsav, az MSM (metil‑szulfonil‑metán) vagy az omega 3 segíthet a fájdalom enyhítésében.

A megfelelő mennyiségű C‑vitamin, D‑vitamin vagy kalcium bevitele további pluszt jelent.

Hogyan előzhetjük meg az ízületi fájdalmakat?

Az ízületeket megelőző étrend‑kiegészítők szedése mellett célszerű még az, hogy:

  • ne terheljük túl az ízületeket – vigyázzunk a túlsúllyal, ami a túlterheléshez a leginkább hozzájárul, és a nehéz súlyok technikailag helytelen emelésére;
  • rendszeresen sportoljunk – a séta, a kerékpározás vagy az úszás nem terheli túlságosan az ízületeket, és segítheti azok megerősítését;
  • tartsuk melegen az ízületeinket.

Az örökletes betegségek, a rossz testtartás vagy a nem megfelelő lábbeli szintén negatív hatással lehet az ízületek egészségi állapotára.

Hogyan használjuk az ízületvédelmet?

Az ízületi táplálékkiegészítők alkalmasak az aktív sportolóknak, az időseknek, akiknél az ízületeket az egész életen át tartó terhelés megviseli, valamint a sportoló gyermekeknek, akiknek hozzájárulnak a mozgásszervi rendszer megfelelő fejlődéséhez. Célszerű először a gyermekorvossal konzultálni az ízületvédelem gyermekeknél történő alkalmazásáról. Egy speciális csoportot alkotnak a degeneratív ízületi betegség, az ún. osteoarthritis öröklődésére hajlamos egyének.

Az ízületvédelem elsősorban megelőző jellegű, és inkább kiegészítő kezelésként szolgál egészségügyi probléma esetén. Az ízületvédelmet hosszú ideig kell használni ahhoz, hogy pozitív eredményeket lehessen elérni, függetlenül attól, hogy a melyik napszakban szedik a terméket.