Vilgain Liofilizált áfonya – nagyszemű, ropogós, antioxidánsokkal és rostokkal teli áfonya
A Vilgain Liofilizált Áfonya bármilyen édes ételt vagy desszertet kiegészít, egyrészt az ízével, másrészt vitaminnal, amelyek a liofilizálás során nem semmisülnek meg. Ugyanakkor garantáljuk, hogy a csomagolásban csak tiszta áfonyát találsz, adalékanyagok nélkül.
A gyorsfagyasztás megőrzi az aromát, az ízt, a vitamin- és ásványianyag‑tartalmat
Hogyan működik valójában ez a liofilizálás? Az áfonyát vagy más gyümölcsöt (akár zöldséget
is) mélyhűtésnek vetik alá, majd vákuumban lassan szárítják, hogy a vizet
teljesen eltávolítsák belőle. Ezáltal a gyümölcs visszanyeri jellegzetes
könnyedségét, és megőrzi színét, aromáját és ízét. Ezenkívül a gyümölcs
tele van vitaminokkal, amelyek ugyanúgy megmaradnak, mint a friss gyümölcsben,
mivel a hő nem hat rá. Az áfonya K‑vitamin- és mangánforrás. Emellett számos más hasznos anyagot is tartalmaz, például C- és E‑vitamint, B‑vitaminokat, rezet és káliumot kisebb mennyiségben.
Kása, joghurt, müzli, desszertek díszítésére vagy friss gyümölcs helyettesítésére? A lio gyümölcs mindenre jó!
A
fagyasztással aszalt gyümölcsöt bármiben felhasználhatod, amibe friss gyümölcs
kell. Használhatod kása, joghurt, tejes müzli vagy smoothie díszítésére és
ízesítésére. A cukrászok körében is nagyon népszerű, mivel a desszertek
díszítését egyszerűvé és hatékonnyá teszi. A liofilizált áfonyának van még egy remek tulajdonsága –
amint vízbe áztatod, ismét megduzzad, visszanyeri eredeti méretét, állagát, és
nem fogod megkülönböztetni az igazi friss gyümölcstől.
Vilgain Liofilizált áfonya pontokban:
- kanadai fagyasztással aszalt áfonya
- megőrzi a színt, az aromát és az ízt
- nagyszerű vitamin- és ásványi anyagforrás
- kása, joghurt, müzli vagy smoothie ízesítéséhez
- friss gyümölcsként is használható