Zöld teák

Termékek: 4
Rendezés
:
Alapértelmezett
Kukicha BIO
Kukicha BIO ⁠–⁠ hagyományos japán zöld tea enyhén édes ízzel, alacsony koffeintartalommal
50 g
19
2 390 Ft
BIO Gunpowder tea
BIO Gunpowder tea ⁠–⁠ friss, enyhén kesernyés íz, fiatal tealevelekből, hozzájárul a jobb figyelemhez és a hangulathoz.
50 g
69
1 390 Ft
White Monkey zöld tea
White Monkey zöld tea ⁠–⁠ magasabb minőségű zöld tea, gyümölcsös és diós jegyekkel, L-theaninnal
50 g
21
2 590 Ft
Jázmin zöld tea
Jázmin zöld tea ⁠–⁠ virágos aromájú, napon kíméletesen szárított szórt teakeverék
Chun Hao 50 g
6
2 190 Ft

Minőségi zöld teák

zöld teátkínai teafa leveléből készítik. A fekete teától eltérően azonban a zöld teát nem fermentálják, és a lehető leghamarabb hőkezelik - a kínai teáknál általában serpenyőben szárítják, míg a japán teáknál gőzöléssel. Ez a feldolgozási módbeli különbség az ízben is tükröződik, a japán teák íze édesebb és földesebb. A zöld tea népszerű stimuláns és antioxidáns. EGCG‑tartalma, amely serkenti az anyagcserét, szintén népszerű fogyókúrás étrend‑kiegészítővé teszi.

A zöld tea különleges fajtája a matcha, amelyet porrá őrölnek, és magasabb klorofilltartalommal rendelkezik.

A jó minőségű zöld teát többszörös felöntésre is elkészíthetjük. Másoknál általában megnövelik a víz hőmérsékletét vagy a macerációs időt. Az ajánlott vízhőmérséklet és a macerációs idő a teától függően változik. A legnépszerűbb zöld teák közé tartoznak:

  • Gyokurot, akárcsak a matchát, a szedés előtt árnyékolják, ami lehetővé teszi, hogy magasabb százalékban tartalmazzon klorofillt és koffeint is. Ez az egyik legmagasabb minőségű tea;
  • Gunpowder egy őshonos tajvani tea, amely világszerte népszerű. Vilgain Gunpowder ízvilága eredetileg Kínából származik, jellegzetes, enyhén kesernyés íze van;
  • Sencha Japán egyik legnépszerűbb zöld teája, amelyet a teanövény fiatal és zsenge leveleiből készítenek. A Sencha forrón vagy hidegen is iható.

Találhatunk jázminteát is, amelyet zöld tea és jázminvirág keverésével készítenek, vagy félzöld Oolong teát, amelynek titka a csak részleges fermentáció.

Mutass többet Mutass kevesebbet