Vilgain A kék mák BIO egy hagyományos közép-európai alapanyag, amely egyetlen éléskamrából sem hiányozhat. A kék mákmag cseh biogazdálkodásból származik, amely a kék mák termesztése és feldolgozása terén az élvonalba tartozik.
A mák kivételesen gazdag mikrotápanyagokban. Egyik fő előnye a magas magnéziumtartalma, valamint a kalcium, amelyből akár 12-szer többet tartalmaz, mint a tej vagy a sajt. Emellett remek forrása a rostoknak és a telítetlen zsíroknak, köztük az omega-3 és -6 zsírsavaknak, és segíti a szervezeted a zsírban elrejtett vitaminok felszívódását. Ezenkívül E-vitamint és más ásványi anyagokat, például rezet, cinket és vasat is tartalmaz.
Bármilyen étrendbe belefér, és bár a mákot a legtöbben a sütéshez kötik, sokoldalúan felhasználható alapanyag. Készíthetünk belőle például mákos tejet vagy mákolajat. Ahhoz, hogy minél tovább elálljon, és ne avasodjon meg, érdemes közvetlenül felhasználás előtt megmosni.