Vilgain Bulgur – könnyen emészthető, enyhén mogyoróízű liszttermék
Vilgain Bulgur – könnyen emészthető, enyhén mogyoróízű liszttermék
Vilgain Bulgur - tört búza, sokoldalúan felhasználható a konyhában
Kicsi, mint egy rizsszem, de a színe világos okkersárga, vagy akár barna is lehet. Így lehetne röviden jellemezni a bulgurt, a csíráztatott, durván tört és főtt búzát, ami egy kicsit hasonlít a rokonára, a kuszkuszra.
Balkáni gyöngyszem
A bulgurral nem gyakran találkozhatunk a cseh konyhában, de eredete a volt Jugoszláviába, Libanonba és a Közel‑Keletre vezethető vissza, ahol még mindig nagyon népszerű, különösen az olyan nemzeti ételekben, mint a tabbouleh, a pilaf, a falafel vagy a kibbeh.
Tápláló és könnyen elkészíthető étel
A búzabulgur ideális alapanyag, ha sietünk, és valami gyors és kiadós ételt szeretnénk főzni. Készíthetsz belőle egy egyszerű rögtönzött rizottót, hideg saláták különböző variációit vagy csak egy szelet hússal. Az enyhén mogyoróízű bulgurt könnyen elkészítheted, amelyet puffadás nélkül élvezhetsz.
Vilgain Bulgur pontokban:
- durvára tört és főtt búza
- a Balkánon és a Közel‑Keleten népszerű csemege
- gyorsan és egyszerűen elkészíthető
- könnyen emészthető puffadás nélkül
- köretként, salátákban, töltelékekben vagy húsok mellé alkalmas
- enyhén mogyorós ízű
100 g | |
Energia | 1503 kJ / 359 kcal |
Zsírok | 2,3 g |
- amelyből telített zsírsavak | 0,3 g |
Szénhidrátok | 77 g |
- amelyből cukrok | 0 g |
Fehérje | 10,8 g |
Só | 0 g |
Összetevők
Bulgur búza durva őrlemény 100%.
Az allergének az összetevőkben félkövérrel vannak kiemelve.
Használati utasítás:
- A bulgurt alaposan öblítsd le, öntsd le forró vízzel (2:1, víz:bulgur arány), adj hozzá sót és egy csepp olajat.
- Főzd 2 percig, majd hagyd állni további 20 percig.
Figyelmeztetés
- Élelmiszer.
- Hűvös, száraz, közvetlen napfénytől, hőtől és nedvességtől védett helyen tárolandó.
- Vilgain s.r.o., Smetanova 1022/19, 602 00 Brno, ID 29269555.