Vilgain BIO Barna Basmati rizs – kézzel feldolgozott illatos fajta a Himalája vidékéről
Vilgain BIO Barna Basmati rizs – kézzel feldolgozott illatos fajta a Himalája vidékéről
Vilgain BIO Barna basmati rizs - a legnemesebb, a Himalája lábainál fekvő Pakisztánban termesztett rizsfajta
A basmati rizs jellegzetesen hosszúszemű, sajátos aromával és diós ízzel. Basmati rizsünk ráadásul BIO minőségben és barna, "natúr" változatban elérhető.
A legnemesebb rizsfajta, más néven az "illatok királynője"
A basmati a legnemesebb rizsfajta, amelyet a pakisztáni Himalája lábánál fekvő földeken termesztenek, ennek köszönhetően a rizst egyenesen a gleccserek vizével öntözik. A basmati szó a hindi nyelvben "az illatok királynőjét" jelenti, ami tökéletesen jellemzi ezt a rizsfajtát. A basmati rizst első pillantásra hosszú szemeiről, valamint aromájáról, sajátos illatáról és enyhén diós illatáról és ízéről lehet felismerni.
A rizs termesztésének és az azt követő csomagolásnak a minősége kiemelkedő fontosságú
A Vilgain Basmati rizst egy kis olaszországi családi vállalkozás dolgozza fel, majd csomagolja, amely számára alapvetően fontos az alapanyagok minősége és nyomon követhetősége. Egyrészt a feldolgozás minden egyes lépését, másrészt a végtermék minden egyes tételét szigorúan ellenőrzik, hogy minden minőségi követelménynek megfeleljen. A rizs BIO minőségű, ami azt jelenti, hogy biogazdálkodásban termesztett, és mindig egy év terméséből származik.
A barna rizs számos vitamint, antioxidánst és ásványi anyagot tartalmaz. A barna rizsben található vitaminok közül a legtöbb a B1-, B3- és B6‑vitamin, valamint a mangán, a magnézium, a foszfor, a vas és a cink.
Vilgain BIO Barna basmati rizs pontokban:
- a legnemesebb rizsfajta
- a Himalája lábainál, Pakisztánban termesztenek
- jellegzetesen hosszúszemű
- különleges aroma, diós íz
- egy olaszországi családi vállalkozás dolgozza fel és csomagolja
- rostokat, ásványi anyagokat és vitaminokat tartalmaz
- BIO minőség
- minden tétel nehézfémtartalmát letesztelik
Összetevők
100% bio basmati barna rizs.
Származási ország.
Kalóriatáblázatok
100 g | |
Energia | 1529 kJ / 361 kcal |
Zsír | 1,9 g |
- amelyből telített zsírsavak | 0,5 g |
Szénhidrát | 77,4 g |
- amelyből cukrok | 1,2 g |
Rost | 1,9 g |
Fehérje | 7,5 g |
Só | 0,02 g |
A gyártó ajánlásai
- Elkészítési utasítások: A rizst alaposan öblítsd le vízzel, öntsd egy edénybe, és adj hozzá vizet. Minden csésze rizshez adj 2 csésze vizet. Forrald fel, és ízesítsd 1 teáskanál sóval. Takard le az edényt, és hagyd a rizst 20‑25 percig főni alacsony/közepes lángon. Ne vedd le a fedőt, és a főzési idő alatt ne keverd meg a rizst. A főzés után hagyd állni 5 percig, majd villával óvatosan keverd meg. Leves, párolt hús vagy curry mellé tálalhatod.
Figyelmeztetés
- Élelmiszer.
- Gyermekektől elzárva tartandó.
- Hűvös, száraz és sötét helyen tárolandó.
- Vilgain s.r.o. (korábban Selltime s.r.o.), Smetanova 1022/19, 602 00 Brno (korábban Tkalcovská 904/6a, 602 00 Brno), ID 29269555.