Vilgain Kakaó pörköletlen BIO
Kérdések
9
megválaszolt kérdés
Helló,
Hány mg flavonoidot tartalmaz egy gramm por?
Kérhetek nehézfémekre és a flavonoidok mennyiségére vonatkozó vizsgálatokat?
Üdvözlöm, elküldjük Önnek a tanúsítványt az e-mail címére. Szép napot kívánok.
Én is kérni fogom ezeket az információkat. Előre is köszönöm.
A termékleírás szerint a kakaó Peruból származik, de a csomagoláson az áll, hogy "származási ország: Ghána és Elefántcsontpart". Megtenné, hogy ezt tisztázza nekem?
Enikő
5 hónappal ezelőtt
A termék leírásában az szerepel, hogy ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból származik, azonban az összetevő lista alapján már nem bio termék. Tudnátok információt adni, hogy bio vagy nem bio ez a kakaópor?
Helló, a kakaót vizsgálják nehézfémekre?
Helló, a kakaót nehézfémekre vizsgálják. Szép napot kívánok 😍.
Üdvözlöm, meg tudná adni a nehézfémek szintjét, amelyet az Ön által értékesített jelenlegi tétel vizsgálatával találtak.
Üdvözlöm Martin, elküldtük Önnek a termék nehézfémvizsgálati tanúsítványát. Szép napot kívánok,
Kérem, tudna a beszállítótól információt szerezni a kakaóban található nehézfémekről? Vannak ezek az értékek dokumentálva a laboratóriumból?
Üdvözlöm, azt szeretném megkérdezni, hogyan lehetséges, hogy a legutóbbi kakaónak, amit vettem, teljesen más íze van, mint annak, amit Önöktől vettem. Olyan íze van, mint a zöld teának vagy valami hasonlónak, de egyáltalán nem olyan, mint az a jó kakaó, amit eddig ettem.
Köszönöm szépen.
Megkérdezhetem, hogy hogyan lehetséges, hogy a kakaó csökkentett zsírtartalmú, még akkor is, ha pörköletlen?
Szia Adela, a kakaót illetően a vásárló preferenciájától függ, eltérő zsírtartalommal és némi különbséggel is találkozhat a feldolgozásban.
Ez a por Peruban készül pörköletlen kakaóbabból alapos őrléssel, a kakaóvaj részleges préselése után (max. 40 C-ig történő préselés - a nyers kakaóról ismert, hogy több jótékony hatású anyagot tartalmaz, mint a pörkölt kakaó) és legalább 10%-os zsírtartalommal. A teljes zsírtartalmú legalább 20%-ot tartalmaz. Minden alacsonyabb értékkel rendelkező termék a csökkentett zsírtartalmú kategóriába tartozik. A zsírtartalom nagyban befolyásolja a kakaó ízjellemzőit. A kakaópor zsírtartalma nagy hatással van, ha a kakaóhoz csak minimális összetevőt adnak (pl. italok), és kisebb hatással, ha a kakaó egy összetettebb recept része.
Melyik kakaó a jobb? Ez vagy a teljes zsírtartalmú?
Szia Adele, mindenképpen javaslom, hogy próbáld ki ezt a kakaót. Ez egy pörköletlen, magas rosttartalmú kakaóbab a Criollo fajtából. Szép napot kívánok.