Vilgain Frissen pörkölt kávé – 250 g – válogatott kávészemek a brnói pörkölőből, erőteljesen édesebb ízzel
Vilgain Frissen pörkölt kávé – 250 g – válogatott kávészemek a brnói pörkölőből, erőteljesen édesebb ízzel
Vilgain Fresh Roast Coffee - válogatott kávébabok egy helyi pörkölőben frissen pörkölve
Igazi kávérajongó vagy, aki tudja, hogy a kávéból nem csak babos és instant van? Valódi minőséggel kényezteted magad, és a saját ízlésprofilod és egyéb jellemzők alapján választod ki a kávét? Ebben az esetben a Vilgain Fresh Roast Coffee, ez a Brnóban frissen pörkölt válogatott kávé lesz számodra a telitalálat.
A kávébabok termőhelye befolyásolja a végső kávéaromát
A Vilgain Fresh Roast Coffee, 100% arabica, a Brazíliából és El Salvadorból származó California Estate babok keveréke. A brazil babokat honey módszerrel dolgozzák fel, és a Norte Pioneiro régióból származnak. Az el salvadori babok a Hernandez család farmjáról származnak a Quezaltepeque régióból. A Bourbon fajtát honey módszerrel dolgozzák fel.
A pörkölés folyamata során nyeri el a végső kávéaromát
A pörkölés az a folyamat, amelynek során megváltozik a kávébab textúrája, színe és elnyeri végső aromáját. A pörkölés tehát nagy tapasztalatot, tudást és felszerelést igényel. Kávénkat Roman Nejedlý pörköli a nagy hagyományokkal rendelkező helyi brünni Fiftybeans pörkölőben. A pörköléshez egy Loring S15 Falcon pörkölőgépet használnak, amelyben a hőt forró levegővel terjesztik.
És mit jelent a friss pörkölés? A kávé kis tételekben készül, így mindig friss. De ne feledd, hogy legkorábban a pörköléstől számított 10 nap múlva szabad lefőzni. Ezáltal megelőzöd, hogy a nem kívánt savanyú vagy keserű ízárnyalatok belekerüljenek az eszpresszódba.
Holland kakaó, étcsokoládé és kakaóbab, ilyen az ízprofilja
Az így kapott kávé általában sűrűbb és édesebb, ezért ne számíts a savanyú ízárnyalatokra. Ízprofilja közel áll a holland kakaó, az étcsokoládé és a durvára őrölt kakaóbabokéhoz.
Finom házi eszpresszó készítése
A kávét úgy pörköljük, hogy a lehető legjobb eszpresszót kapjuk. Automata vagy karos kávéfőződ van otthon? Akkor ez a kávé neked való. Ha pedig nincs kávéfőződ, ne ess kétségbe. A kávé bármilyen espresso‑like elkészítési móddal remek ízű lesz: mokka kávéfőzőben vagy esetleg aeropress‑szel.
Vilgain Fresh Roast Coffee pontokban:
- válogatott kávébabok, 100% arabica
- Brazíliából és El Salvadorból származó babok keveréke
- a helyi brünni Fiftybeans pörkölőben pörkölve
- a kávé kis tételekben készül, hogy mindig friss legyen
- sűrű, édesebb ízű
- a kakaó, az étcsokoládé és a kakaóbab ízprofilja
- alkalmas eszpresszó készítéséhez (automata vagy karos kávéfőző, mokka kávéfőző, aeropress)
Összetevők
Arabica 100% pörkölt kávébab.
Figyelmeztetés
- Élelmiszer.
- Hűvös, száraz helyen tárolandó.
- Védőgázas csomagolásban.
- Vilgain s.r.o. (korábban Selltime s.r.o.), Smetanova 1022/19, 602 00 Brno (korábban Tkalcovská 904/6a, 602 00 Brno), ID 29269555.