Goji

Termékek: 1
Rendezés
:
Alapértelmezett
Vilgain BIO Goji bogyó
Vilgain BIO Goji bogyó ⁠–⁠ szuperélelmiszer hozzáadott cukor nélkül, nem kénezett, vitaminokban gazdag
150 g
2 290 Ft

Mi az a goji?

gojikínai ördögcérna gyümölcse, ami a hatása miatt a keleti gyógyászatban nagyon népszerű. Manapság a goji bogyókat magas tápanyagtartalmuk miatt ún. szuperélelmiszerként tartják számon. A goji aminosavak, ásványi anyagok és vitaminok széles skáláját tartalmazza (C‑vitamin‑tartalma akár 50‑szer magasabb, mint a narancsé). Emellett a béta‑karotin egyik leggazdagabb forrása.

Bár a gojibokor termesztése a mi körülményeink között is lehetséges, az ezekben a gyümölcsökben található tápanyagok közel sem hasonlíthatók a kínai vagy a himalájai gojiéhoz. A keleti országokból származó szárított goji bogyók a legelterjedtebbek.

A goji hatásai

A goji bogyókat hosszú élet bogyójaként is ismerik, mivel nagyon erős antioxidáns tulajdonságaik lassítják a sejtek öregedését. A goji továbbá:

  • támogatja az immunrendszer működését,
  • javítja a szem egészségi állapotát és a bőr minőségét,
  • pozitív hatással van a vércukorszint stabilizálására,
  • támogatja a mentális egészséget,
  • javítja az általános fizikai és szellemi állóképességet.

Hacsak nincs túllépve az ajánlott adag, a goji hosszú távú használata során sem észleltek mellékhatásokat.

A goji és a fogyás

A goji bogyóknak néha csodatévő hatást tulajdonítanak a fogyókúrák során. Bár a goji bogyók körülbelül 21 % rostot tartalmaznak, alacsony a glikémiás indexük, és bizonyos szinten támogathatják a sportteljesítményt, azonban nem szabad elfelejteni, hogy a goji csak kiegészíti az étrendet, de nem az alapja. Ezért célszerűbb az egészséges táplálkozásra vonatkozó általános ajánlásokat követni, vagy miképpen lehet fogyni és az energiahiányt megcélozni.

A goji szedése

A szárított goji bogyókat napi 20 – 30 g mennyiségben ajánlott fogyasztani, ami körülbelül egy marék bogyónak felel meg. A goji bogyók fogyaszthatók önmagukban, adhatók kásákhoz vagy diófélékkel és magvakkal keverve, illetve desszertek díszítésére. A Goji bogyókból tea, smoothie vagy limonádé és szirup is készíthető.

Mutass többet Mutass kevesebbet