Ginzeng

Termékek: 1
Rendezés
:
Alapértelmezett
Vilgain Koreai ginseng
Vilgain Koreai ginseng ⁠–⁠ maximális hatóanyag-tartalom, erősíti az immunrendszert, a libidót, a koncentrációt és a memóriát
90 kapszula
3 390 Ft

Ginzeng étrend‑kiegészítők

ginzeng, más néven koreai ginzeng, a hagyományos kínai orvoslásban használt évelő gyógynövény. Hatóanyagai a ginzenozidok – kizárólag a Panax fajba tartozó növényekre jellemző szaponinok. A ginzeng mellett amerikai, vietnami vagy japán ginzeng is megtalálható, de ezek kevesebb hatóanyagot tartalmaznak.

A ginzeng elnevezést használják néhány más gyógynövényre is, amelyek nem tartoznak a Panax nemzetséghez, és hatóanyagaik nem ginzenozidok. Ezek közé tartozik az indiai ginzeng (ashwagandha), a szibériai ginzeng (eleutherococcus) és a perui ginzeng (maca).

A ginzeng hatásai

A ginzeng egy úgynevezett adaptogén – olyan anyag, ami segít az emberi szervezetnek alkalmazkodni a fizikai és mentális stresszhez. Az immunrendszerre gyakorolt pozitív hatása mellett a ginzeng igazolt hatásai közé tartoznak:

  • kognitív funkciók és a memória javulása,
  • a libidó és a szexuális funkció elősegítése,
  • a szív- és érrendszerre gyakorolt pozitív hatás,
  • a vércukorszint szabályozása.

Ezenkívül a ginzeng támogathatja a sportteljesítményt, enyhítheti a menopauzával kapcsolatos tüneteket, és antioxidánsként is működik.

A ginzeng adagolása

A ginzenget általában önálló étrend‑kiegészítőként, teaként vagy komplex multivitaminok és egyéb kiegészítők részeként fogyasztják. A ginzeng kivonatot napi 200–400 mg‑os adagokban ajánlott bevenni. Más ginzengfajták esetében az ajánlott napi adag a ginzenozidok mennyiségétől függően változhat.

Mutass többet Mutass kevesebbet