Vilgain Fleur de sel - ritka, finomítatlan és kézzel szedett só
Vilgain A Fleur de sel, más néven sóvirág vagy kelta só, egyedülálló, 100%-ban természetes , extra jó minőségű só . Rugalmas kristályainak kezdetben ropogós textúrája gyorsan feloldódik a szájban, és egyenletesen megnyitja az ízlelőbimbókat a gazdag, finom sósság felé.
A görög védett táj kristálytiszta vizéből.
Fleur de sel sónk a nyugat‑görögországi kikötőváros, Mesolonghi környéki vizes élőhelyekről származik. Ennek a nagy kiterjedésű, védett tájvédelmi területnek a lagúnái természetes módon szűrik a vizet. A nap elpárologtatja a vizet, így koncentrált sós tavak jönnek létre, amelyekből a gazdák a napsütéses estéken kézzel gyűjtik a sót. Csak korlátozott mennyiséget gyűjtenek, ezért a só nagyon kevés. Nem a földből vagy kőzetből nyerik ki, mint a hagyományos sót.
Finom kristályok adalékanyagok nélkül
Kevésbé sós, és nem nyomja el az étel többi ízét, hanem inkább segít kiemelni azokat. Egy csipetnyi sóval ínyenc alkotásai teljesen új ízdimenziót kapnak. A Fleur de sel nem kémiai úton tisztított, és megőrzi természetes ásványi anyag- és iontartalmát, például káliumot, kalciumot és magnéziumot. Ezek segítenek fenntartani a sav‑bázis egyensúlyt és támogatják a szervezet megfelelő működését.
Vilgain Fleur de sel pontokban:
- 100%-ban természetes, finomítatlan só
- a tenger, a nap és a szél természetes hatására képződik.
- Nyugat‑Görögország védett területéről származik
- az ízek kiváló eloszlása a szájban
- nincs kémiai tisztítás vagy adalékanyag
- segít kiemelni az ételek egyéb ízeit