Vilgain Csokidarabok – 250 g – hozzáadott cukor nélkül, válogatott Criollo kakaóbab Mexikóból
Vilgain Csokidarabok – 250 g – hozzáadott cukor nélkül, válogatott Criollo kakaóbab Mexikóból
A többiek ehhez még megveszik
Hagyományos termesztés a kakaóbab ősi bölcsőjében
A kakaóbabot a mexikói Ticul régió ültetvényein szedik. Ez a régió a kakaótermesztés gazdag történelmével rendelkezik, ami egészen a maja civilizációig nyúlik vissza. A termesztés hagyományosan, kíméletesen, növényvédők és egyéb vegyszerek használata nélkül történik. Általában kisebb helyi gazdák szállítják, termesztése pedig támogatja a biológiai sokféleséget, így hozzájárul a térség mezőgazdaságának a fenntarthatóságához.
A legértékesebb Criollo‑fajta
A Vilgain Chocolate Chunks a legbecsesebb fajtát, a Criollo kakaót tartalmazza. A világ kakaótermelésének kevesebb, mint 5%-át teszi ki. Termesztése rendkívül nehéz, de a babok minősége összehasonlíthatatlan a klasszikus fajtákéval. Gazdag, krémes ízzel, ami nem keserű, gyümölcsös, diós és fűszeres ízjegyek széles skálájával vonzza az embert.
Az emésztőrendszer megfelelő működésének a támogatása
A csokoládé remek rostforrásként? A miénk igen, méghozzá a prebiotikus - az inulin által. Nem a vékonybélben szívódik fel, hanem eljut a vastagbélbe, ahol prebiotikumként – a jótékony baktériumok táplálékaként szolgál. Az egészséges emésztőrendszer számos más egészségügyi előnnyel, valamint az élelmiszerekből származó tápanyagok optimális felszívódásával jár együtt.
100 g | |
Energia | 2159 kJ / 517 kcal |
Zsír | 40 g |
- amelyből telített zsírsavak | 20 g |
Szénhidrát | 16 g |
- amelyből cukrok | 13 g |
Rost | 34,2 g |
Fehérje | 6 g |
Só | 0,07 g |
100 g | |
Energia | 2269 kJ / 547 kcal |
Zsír | 46 g |
- amelyből telített zsírsavak | 28 g |
Szénhidrát | 9 g |
- amelyből cukrok | 3 g |
Rost | 32,2 g |
Fehérje | 6 g |
Só | 0 g |
Összetevők
Kakaóvaj, természetes cikóriagyökér rost, teljes zsírtartamlú tejpor, természetes kukoricarost, emulgeálószer: napraforgó lecitin, természetes vanília‑kivonat.
Kakaó szárazanyag‑tartalom legalább 33%.
Allergének: Az allergének az összetevőkben félkövérrel vannak kiemelve. Nyomokban dióféléket, szóját és glutént tartalmazhat.
Összetevők
Kakaómassza, kakaóvaj, természetes cikóriagyökér rost, természetes kukoricarost, emulgeálószer: napraforgó lecitin, természetes vanília kivonat.
A csokoládé kakaószárazanyag‑tartalma legalább 70%.
Allergének: Nyomokban dióféléket, tejet, szóját és glutént tartalmazhat.
Figyelmeztetés
- Élelmiszer, édesítőszerekkel.
- Hűvös, száraz és sötét helyen, 26 °C alatti hőmérsékleten tárolandó.
- Vilgain s.r.o., Smetanova 1022/19, 602 00 Brno, ID 29269555.