Vilgain Mungóbab – kis babok nagy haszonnal a szervezet és a konyha számára
Vilgain Mungóbab – kis babok nagy haszonnal a szervezet és a konyha számára
Vilgain Mungóbab - csíráztasd ki a kedvenc ázsiai hüvelyesed
Az arany wigna bab, közismertebb nevén mungóbab egy egzotikus hüvelyes, ami Kelet-Ázsiában, különösen Kínában, Indiában és Thaiföldön népszerű.
Jól hasznosuló makro- és mikrotápanyag‑forrás
A mungóbabot inkább az ázsiai konyha kulináris főszereplőjeként, mint a kiváló csírázóképességű növények egyikeként ismerheted. A mungóbabot csírázva is leginkább így fogyasztják. Ez az értékes hatóanyagok, különösen a rostok, a fehérjék, az antioxidánsok és az ásványi anyagok (vas, kalcium és kálium) hasznosulásának jelentős javulásának köszönhető.
Nyersen, salátákba, kenyérre kenve vagy zöldségköret részeként kiváló. Főzve ázsiai keverékekben és levesekben is felhasználhatók. Íze a borsóra és a klasszikus babra emlékeztet.
Vilgain A mungóbab pontokban:
- csíráztatásra ideális bab
- fehérjében gazdag
- vas-, kalcium- és káliumforrás.
- az ázsiai konyha kedvelt alapanyaga
- íze olyan, mint a borsóé vagy a babé
100 g | |
Energia | 1453 kJ / 347 kcal |
Zsír | 1,2 g |
- amelyből telített zsírsavak | 0,4 g |
Szénhidrát | 63 g |
- amelyből cukrok | 6,6 g |
Fehérje | 24 g |
Só | 0,04 g |
Összetevők
Színes mungóbab - arany vigna (Phaseolus aureus).
Használati utasítás:
- Áztasd vízben 4‑8 órán át, majd alaposan öblítsd le és csepegtesd le.
- Vízben 25‑45 percig főzd a kívánt puhaságig.
- Főzés közben szedd le a habot a felszínről, főzés után sózd meg.
Figyelmeztetés
- Élelmiszer.
- Hűvös, száraz helyen, közvetlen napfénytől, hőtől és nedvességtől védve tárolandó.
- Vilgain s.r.o., Smetanova 1022/19, 602 00 Brno, ID 29269555.