Vilgain Gluténmentes kenyérkeverék BIO – gluténmentes lisztek és magvak keveréke biogazdálkodásból, ideális a gyors gluténmentes sütéshez
Vilgain Gluténmentes kenyérkeverék BIO – gluténmentes lisztek és magvak keveréke biogazdálkodásból, ideális a gyors gluténmentes sütéshez
Vilgain Gluténmentes kenyérkeverék BIO - lisztkeverék, amellyel süthetsz házi gluténmentes kenyeret
Gluténmentes vagy próbálod korlátozni a glutént, de nem szeretnél pénzt költeni a boltokban kapható túlárazott pékárukra? Próbálj ki otthon sütni gluténmentes kenyeret. Hogy ez a lehető legegyszerűbb legyen, elhoztuk neked az Vilgain gluténmentes kenyérkeveréket, amellyel egy‑kettő elkészítheted.
Házi kenyér 10 perc alatt
A Vilgain gluténmentes kenyérkeverékkel késedelem nélkül kerülhet pékáru az asztalra. Csak öntsd fel a keveréket vízzel, add hozzá a szárazélesztőt, és hagyd megkelni, ráadásul diót vagy más finomságot is adhatsz hozzá, hogy a kenyerednek egy kis extra lendületet adj. Ezután átrakod egy tepsibe, és 250 °C‑on megsütöd. 10 perc alatt elkészül a saját gluténmentes kenyered, amely a bio lisztek és magvak keverékének köszönhetően magas rosttartalmú.
Készíthetsz bagettet vagy házi zsemlét is
A tészta állaga bármilyen kenyér elkészítését lehetővé teszi. Például egy bagettformát remekül lehet használni. A keverék folyékonyabb lesz, ezért mindig zsírozott és lisztezett formában vagy házi sütőformában süssük.
Vilgain Gluténmentes kenyérkeverék BIO pontokban:
- egyszerű és gyors elkészítés
- magas rosttartalom
- más pékárukhoz is alkalmas
- BIO minőség
- hosszú eltarthatóság
Összetevők
Sorghumliszt*, kukoricakeményítő*, hajdinaliszt*, kukoricaliszt*, hajdinaliszt*, burgonyakeményítő*, barna len*, napraforgómag*, rizsliszt*, tengeri só, psyllium*, tökmag*, őrölt köménymag*.
Az összetevők minősége
- 1x rendben
*biológiai gazdálkodásból.
Allergiafigyelmeztetés: nyomokban szezámot tartalmazhat. Gluténtartalom max. 20 mg/kg.
Kalóriatáblázatok
100 g | |
Energiaérték | 1497 kJ / 358 kcal |
Zsírok | 5,6 g |
- ebből telített zsírsavak | 0,6 g |
Szénhidrátok | 66 g |
- ebből cukrok | 0,8 g |
Rost | 6 g |
Fehérje | 7,2 g |
Só | 2,5 g |
A gyártó ajánlásai
- Keverje össze a keveréket (500 g) 500 ml langyos vízzel és 14 g friss élesztővel (vagy kb. 7 g szárított élesztővel).
- A tészta folyékony állagú lesz.
- Öntse egy kizsírozott és lisztezett vagy sütőpapírral bélelt tepsibe, és fedő alatt hagyjuk kelni 40 percig.
- Bármilyen formában süthető, pl. bagett, zsemle, stb.
Értesítés
- Élelmiszer.
- Legfeljebb 25 °C‑on, száraz helyen tárolja.
- Vilgain s.r.o., Smetanova 1022/19, 602 00 Brno, ID 29269555.